Raif Erişen anlatımı ile Eski Pendik Fotoğrafı

Raif Erişen anlatımı ile Eski Pendik Fotoğrafı

“Fotoğraftaki Masal Lise Sokak’ta büyüdüm. Pendik’in banliyösinde gibiydik.Hayatımın en güzel yıllarıydı. Sadece bu noktadan çekilmiş fotoğraf haricinde fotoğraf bulamadım. Ama o da anıları canlandırmaya yetti.Buradan bakınca Kızılay Kampı iskelesinden ilk balıklama atlayışımı hatırlıyorum. Uçsuz bucaksız kumsallarımı, masmavi denizimi özlüyorum. İstanbul’un en eski sayfiye otellerinden Palmiye’yi.

Yıldız Bakkaliyesi’ni Mustafa ve Nuri ağabeyleri, İleride deniz kenarında kirada oturduğumuz bahçeli güzel evimi ve hemen yakınındaki Pendik Lise’mi hem de çok özlüyorum. Canım arkadaşlarımı. Dakik geçen belediye otobüsümü, şoförleri tanıdık minibüsleri, faytonları. Uzaktan trenin sesini. Lise bahçesindeki ulu çam ağaçlarını.

Dondurmacının, yoğurtçunun, sucunun, sütçünün, simitçinin, bozacının çığlıklarını. Gecelerimin bekçi düdüklerini. Projektörü ile körfezi aydınlatan vapurumu özlüyorum. Lodosun, poyrazın uğultusunda denizin sesini duyar gibiyim. Lise bahçesindeki fıstık çamlarının altında çocukluk arkadaşım Ali ile fıstık toplama yarışımızı özlüyorum. Top sahasındaki maçlarımızı. Aynı sahada pazar günlerini iple çekip Acarspor’u, Pendikspor’u, Yıldızspor’u, Sosyetespor’u seyretmeyi…Kulağım kirişte sabahları Murat’ın ıslık sesini bekliyorum okula gitmek için. Lise Sokak’taki komşularımızı, Esen ablamı, Saldırım ağabeyi, Cahit amcayı, Adil amcayı, Zeki amcayı. Orhan ağabeyi. Arkadaşlarım Nilgün’ü, Semiramis’i, İbo’yu, Deniz’i, Salih’i çok özlüyorum. Az ilerideki demiryolu yanında oturarak ekspreslerin geçişini seyretmeyi, yolculuk hayalleri kurmayı istiyorum.

Bakteriyoloji Enstitüsü plajını, oradaki tüm arkadaşlarımı (Jale, Canan, Erdoğan, Hüseyin, Melih… ve daha nicelerini) özlüyorum. Mithat ve Murat ile yaptığımız kanoyu yine yapabilmeyi ve yine binmeyi istiyorum. Pendik Lisesi’ndeki sadece sınıf arkadaşlarımı değil, yüzüme aşina gelen herkesi, ve Rahmetli öğretmenlerimi özlüyorum. En çok da canım babamı, annemi kardeşlerimi çok özlüyorum.Alt tarafı bir fotoğraf değildi elimdeki.Yaşadığımda sadece bir çocukluk ve gençlik değildi.En güzel yerinde uyansanız da.Rüyaların en güzeli idi.”