Kültür ve Sanat Haber Girişi : 06 Mayıs 2024 12:01

Pınar Dilek Yılmaz TRT’de

Pınar Dilek Yılmaz TRT’de
Pınar Dilek Yılmaz, bugün saat 13.00'te TRT Nağme'de konuk sanatçı olarak yer alıyor.

Koro şefi, piyano eğitmeni ve ses sanatçısı Pınar Dilek Yılmaz, TRT Nağme kanalında yayınlanan ‘Şarkıların Rengi’ programına Pazartesi (bugün) saat 13.00’te konuk sanatçı olarak yer alacak.

Program Murat Seçkin tarafından sunulacak.


PINAR DİLEK YILMAZ KİMDİR?

1978 yılında Bitlis’te doğdu. 1993-1995 yılları arasında Bilecik Musiki Cemiyetinde görev yaptı. 2001 yılında Uludağ Üniversitesi Müzik Öğretmenliği Şan Bölümünden mezun olan Yılmaz, Bursa Belediyesi Türk Müziği Konservatuarı, Filormoni Müzik Derneği ve İstanbul Avrupa Korolarında da solist olarak görev aldı.




2001-2006 yılları arasında Bilecik Musiki Cemiyeti ve halk eğitim merkezi korosunun şefliğini yaptı.

Çeşitli radyoların düzenlediği ses ve koro yarışmalarına katılarak ödüller kazandı.

2007-2009 yılları arasında Pendik Halk Eğitim Merkezi, 2007-2010 yılları arasında ayrıca Maltepe Kubay Sanat Evi Koro Şefliğini yürüttü.

2011 yılında Özel Pendik Bölge Hastanesi, Türk Kalp Müziği Koro Şefliğini yürütmeye başlamış ve halen devam etmektedir.

2018 yılında başlayan PEFHEM (Pendik Folklor Halk Eğitim Merkezi) Çok Sesli Türk Halk Müziği Korosu ve PEFHEM Çok Sesli Çocuk Korosunu halen sürdürmektedir.

Pınar Dilek Yılmaz bu süreçte çok sayıda konser ve programlar yapmış, birçok bestekâr ve sanatçı ile aynı sahneyi paylaşmış ve eserlerini okumuştur.

Yılmaz, ilk single çalışması Benimle Kal’ ile de müzikseverlerden tam not aldı.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.