Kültür ve Sanat Haber Girişi : 05 Haziran 2024 10:47

PESEM ve Pendik Halk Eğitim Merkezi Sergisi Büyük İlgi Gördü!

PESEM ve Pendik Halk Eğitim Merkezi Sergisi Büyük İlgi Gördü!
Pendik Belediyesi Sanat ve Eğitim Merkezi (PESEM) ile Pendik Halk Eğitim Merkezi’nin yıl sonu sergisi yoğun bir katılımla Pendik Sahil Meydanı'nda açıldı. Açılışı Pendik Kaymakamı Mehmet Yıldız ve Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin yaptı.
PESEM ve Pendik Halk Eğitim Merkezi Sergisi Büyük İlgi Gördü!

Serginin açılış törenine; Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, Pendik Kaymakamı Mehmet Yıldız, İlçe Milli Eğitim Müdürü Aytekin Yılmaz, İlçe Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Turan Genç, Cumhuriyet Savcıları ve Pendikliler katılım sağladı.

50 stanttın yer aldığı ve 9 Haziran’a kadar sürecek sergide takı tasarımından aşçılığa, ahşap boyamadan çini sanatına kadar farklı branşlarda üretilmiş eserler ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.


Kartal Cezaevi mahkumlarının ürünlerinin yanı sıra, Pendik Vefa Kıraathanesi, Pendik Engelsiz Yaşam Merkezi ile Pendik Halk Eğitim Merkezi kursiyerleri tarafından bir yıl içerisinde üretilen eserler sergilendi.



Törende konuşan Belediye Başkanı Ahmet Cin “Halk eğitim müdürlüğümüz ile güzel bir işbirliğimiz var. Vatandaşların da sanatsal çalışmalarımıza taleplerini görünce yapılan çalışmaların ne kadar değerli olduğunu görüyoruz. PESEM’i yeteneği olan insanların desteklenmesi için kurduk. Bu noktada elimizden gelen gayreti göstermeye devam edeceğiz” diyerek tüm sanatseverleri sergiye davet etti.

Pendik Halk Eğitim Müdürü Turan Genç ise; Pendik Halk Eğitim Merkezi'nin 2024 yılı itibariyle ocak ayından bu yana 1427 civarında kurs toplamda 24 bin 800 kursiyere ulaştığını belirtti. Turan Pendik'te ortalama yıllık 70 bin kursiyer ile 3550 kurs sayısına ulaştıklarını ifade ederek bu kursların çoğunluğun ise mesleki kurslardan oluştuğunu söyledi.




Turan Genç her yıl Pendik Belediye Başkanlığı bünyesinde kursiyerlere eğitim verdiklerini bu bağlamda Açem'ler başta olmak üzere Spor Müdürlüğü bünyesinde 14 tesiste toplamda 7 dalda hizmet verdiklerini ve yaklaşık olarak 25 bin civarında kursiyerlere hizmet sağladıklarını ifade etti.

Turan Genç bu hizmetlerin gerçekleşmesinde Pendik Belediye Başkanlığı'ndan çok ciddi bir şekilde destek aldıklarını sözlerine ekleyerek Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin'e teşekkürlerini iletti.

Turan, Pendik Halk Eğitim Merkezi olarak İstanbul'da birinci Türkiye'de de ilk 10 arasında 6. sıraya girdiklerini ifade ederek bu başarının ardında yer tahsisi olmak üzere birçok alanda kursiyerlerin ürünlerinin tanıtılmasında öncülük eden Pendik Belediye Başkanlığı'nın olduğunu söyledi. Turan serginin ayrıca istihdam ve ekonomiye katkı sunduğunun da altını çizdi.




GERİ DÖNÜŞÜMDEN YAPILAN ARABA BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

Sergi açılışı sonrası Belediye Başkanı Ahmet Cin, Pendik Kaymakamı Mehmet Yıldız ve diğer katılımcılarla birlikte eserleri yakından inceledi. Kursiyerlerin yıl boyunca emek verdiği çalışmalar hakkında ayrıntılı bilgi aldı. Müzik dinletisi eşliğinde gerçekleşen sergide en dikkat çeken eser Pendik Belediyesi Engelsiz yaşam merkezi Engelsiz Atölye öğrencilerinin yaptığı araba oldu. Geri dönüşüm malzemelerinden yapılan araba ziyaretçilerin büyük beğenisini kazandı.


Müzik dinletisi eşliğinde gerçekleşecek sergide meraklılarına kurulacak atölyelerde mini ders de verilecek.


 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.