PENDİKSPOR PENDİK HALKININ MANEVİ DESTEĞİ İLE BAŞARABİLİR

   Pendikspor geride bıraktığımız 2023-2024 sezonunu 37 puan ile ligin 19. Sırasında bitirerek bir alt lige düştü. Süper lig’e ilk defa çıkan takımların korkulu rüyası olan lige tutunamama Pendikspor'u da etkiledi.

   Pendik ekibi geçtiğimiz sezon kimsenin beklemediği başarıyı sergileyerek Süper lige adını yazdırdı. Sezon öncesi savunma bölgesine entegre ettiği oyuncular ile defansif yönünü arttıran Pendikspor, bu güçlendirmelerini orta saha ve hücum bölgesinde çok fazla uygulayamadı. Sezonun ilk 7 haftasında Ofansif yetersizlikler ile iyi oluşturulmuş olan savunma bölgesi maçtan maça ağır hasarlar aldı. Sezona Osman Özköylü ile başlayan İstanbul ekibi, istediği sonuçları bir türlü alamadı. Sezonun ilk ayrılığı ise böylelikle gerçekleşmiş oldu. İlk 8 maçta istediği skorları elde edemeyen Osman hocanın yerine Portekizli Ivo Veira geçti. Dümeni devralan Veira, takıma yeni bir oyun formasyonu benimseterek açık ve ofansif oyuncu topluluğu oluşturdu. Kimi zaman iyi top oynanmasına rağmen kimi zaman ise basit hatalar sonucunda gereksiz puanlar kaybedildi. Kaybedilen basit puanlar sonucunda düşme potasına yaklaşan Pendik ekibi, son olarak geminin başına İbrahim Üzülmez’i getirdi. Veira hocanın takımına benimsettiği atak futbolunu geliştiren İbrahim üzülmez, Ligin flaş ekiplerine karşı şok skorlar ile puanlar kazandı. Alanya ve Adana deplasmanlarında gösterdiği etkili futbol ile küme düşme hattında kurtulma fırsatını yakalayan Pendikspor, kazanabileceği net maçları basit savunma hataları sonucunda ya yenildi ya da kaybetti. Ligin bitimine doğru hocanın etkili futbolu yerini sonuç odaklı futbola bıraktı. Yapılan tüm hamleler yetersiz kalması sonucunda pendik ekibi ligin bitimine bir hafta kala düştü. Gelecek sezon Pendikspor, tekrardan Süper lig’e yükselmek için PTT 1. Lig’de boy gösterecek. Süper lig den düşme sonucu takım içerisinde birçok oyuncunun kariyerleri doğrultusunda yeni takımlara gitmek isteyeceklerdir. Takımın içerisindeki kadro yapılanmasının korunarak Süper lig’e tekrardan yükselebilmenin yolları aranmalı. 1.ligin flaş takımlarından Sakaryaspor - Bodrum FK ve Süper lige yeni yükselmiş olan Eyüpspor – Göztepe gibi takımların örnek alınması şart. Geçmiş sezonun takım adına yapıcı eleştirilerin geliştirilerek güçlü oyun planları oluşturulmalı.

   Sonuç olarak Süper lige çıkmanın önemli olmadığının… Tam tersine, süper lig de kalıcı olmanın hedeflenmesi önemli. Pendikspor bu durumu daha önceki yıllarda yaşamış olan Erzurum ve Göztepe takımları gibi dersini iyi çalışarak Süper lige yükselmenin yollarını aramalı. Kadronun korunması ve etkili futbol ekosistemin oluşturulması sonucunda Pendikspor’un tekrardan Süper Lige yükseleceğini düşünüyorum. Pendik halkının manevi desteği ve teknik kadronun akılcı planlamaları ile süper lige tekrardan çıkacağı kanaatindeyim. Yeni sezonda görüşmek dileği ile… Pendik ile, kalın spor ile kalın.

                                                                                                                                                                                                                                                                   Erdem KAVLAK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.