PENDİKSPOR KAZANDI, DÜŞME HATTI ALEV ALDI

   Trendyol Süper Lig’in 35. Hafta kapanış maçlarından biri olan, Bitexen Antalyaspor – Siltaş Yapı Pendikspor karşılaşması nefes kesti. Bu karşılaşma Pendik ekibi açısından lig’e tamamı yoksa devam mı niteliğinde bir maçtı. İlk 45 dakikada erken gelen goller sonucunda Pendikspor maçı 1-2 kazanarak üç puanı hanesine yazdırdı.

   Geçtiğimiz haftalardan bu yana Siltaş Yapı Pnedikspor’un oyun gücünü arttırdığını ama sonuç odaklı hareket edemediğini belirtmiştim. Pendikspor Teknik Direktörü İbrahim Üzülmez Hoca ile yakalanan güçlü futbola sonuç odaklı oyun anlayışı da eklenmek zorundaydı. Nitekim bugünkü galibiyette güçlü bir futbolun yanı sıra üç puanı canhıraş arzulayan bir Pendikspor vardı. İbrahim hocanın takımına bu maç özelinde yüksek momentum aşıladığı görülmekte. Giren ve çıkan oyuncalar ile oyun içerisinde kalarak mücadele eden tüm futbolcuların sahaya karakterlerini yansıtıkları söylenmesi gerekir. 15. Dakikada ev sahibinin golüne karşılık veren Thiam durumu 1-1’e getirdi. Büyük maçların veya kritik dakikaların adamı olan Halil Akbunar takımını gene ipten aldı. Durum böylelikle 1-2 ye gelerek ve 2. Yarı da ev sahibi aleyhine verilen kırmızı kart deplasman ekibine derin bir oh dedirtti. Bu maç düşme ekiplerinden Karagümrük, Konyaspor, Hatayspor ve Kayserispor gibi birçok takımın ligdeki kaderlerini belirleyecek bir maç haline geldi. Özellikle düşme sınırının hemen üzerinde bulunan Karagümrük ve Kayserispor, Pendiksporun bu maçtan beraberlik dahi çıkaramayacağı görüşündeydiler. Büyük takınların bile zorlanarak kazandığı veya yara aldığı Antalya deplasmanında Pendikspor, inanılması güç bir galibiyet ile düşme potasında kartları yeniden dağıttı. Aynı gün içerisinde oynanan Konyaspor – Fenerbahçe karşılaşması da düşme ekiplerinden Pendikspor’u avantajlı hale getirdi. Haftaya ise Karagümrük Galatasaray ile karşılaşarak lig adına tamammı – Devammı kararı verecek ve düşme potasına girip girmeyeceğini göreceğiz. Pendikspor ise düşme potasının hemen dibine konuşlanarak diğer rakiplerinin hata yapmasını gözleyecek.

   Sonuç olarak Pendikspor böylesi zor bir deplasmandan muazzam bir sonuç ile hem üç puanı almış hem de rakiplerinin morallerini alt üst etmiş oldu. Sonuç odaklı oyunun devam ettirilmesi ve rakiplerin hatalarının son üç maç özelinde titizlikle gözlemlenmesi gerekir. Önceki haftalarda da belirttiği üzere, Düşme hattı son maçlara kadar heyecan dolu olacaktır. Siltaş Yapı Pendikspor rakiplerine nazaran son haftalara rahat bir şekilde girecek ve alabileceği maksimum sonuçları almaya çalışacak. Düşme hattı adeta ALEV ALEV…

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.