PENDİKSPOR KABUSTAN UYANDI, ÜÇ PUANI ÜÇ GOL İLE KAPTI

   Dakikalar önce biten Pendikspor – Kasımpaşa karşılaşması kıran kırana geçen bir maç oldu. Kendi kalesine gol atarak maça handikaplı başlayan Pendikspor maçın son dakikasına kadar müthiş bir dirayet göstererek üç puanın sahibi oldu.

     Bildiğimiz üzere Pendikspor geçen hafta evinde Beşiktaş’ı 4-0’lık skor ile geçmeyi başarmıştı. Aynı zamanda geçen hafta Kasımpaşa karşılaşmasının çok zorlu ve çetin geçeceğini de belirtiştim. Nitekim bugünkü karşılaşma da öyle oldu. Özellikle hedef maçlarına önem veren Kasımpaşa bu maç özelinde de Pendikspor dan en az 1 puan almak istiyordu. Maçın başlama düdüğü ile Pendikspor kendi kalesine gol atarak Kasımpaşa’ya gol ikramı sundu. Gol sonrası ev sahibinin duran top atağında seken top kaleye gitti lakin kaleci inanılmaz bir reaksiyon göstererek gol izini vermedi. 18.Dakika da yenen gole Umut Nayır ile cevap veren Pendikspor durumu 1-1 yaptı. Kupa ve Beşiktaş maçlarında goller atan Umut bugünde geleneği bozmayarak Kasımpaşa filelerini de sarstı. Hızını alamayan Pendik ekibi deplasman ekibinin savunma hatası ikramını geri çevirerek çok net bir pozisyonu elinin tersi ile itti. 24. Dakikada uzaktan çekilen şuta engel olamayan Erdem Kasımpaşa takımına 2. Golü armağan etti. Gol sonrası demoralize olan ev sahibi 40. Dakikaya dek ağır savunma zafiyetleri gösterdi. 41. Dakikada VAR incelemesi sonrası Pendikspor penaltı kazandı ve durumu 2-2 yaptı. Beraberlik golü sonrası kabus gibi geçirdiği ilk yarıyı beraberlik ile noktalayan ev sahibi ikinci yarıya şok presler ile başladı. Halil Akbunar’ın sol kanattan kestiği ortaya yükselen Umut Nayır topu ıskaladı. Gol kaçırma kervanına Mame Thiam’da katılarak %99’luk öne geçme fırsatını takımı adına tepti. Kaçan gol sonrası nefes alan Kasımpaşa, 1 puan olsun… Bizim olsun düşüncesi ile Pendikspor’a karşı pres bile uygulamadı. 67. Dakikada olimpiyat koşularını anımsatırcasına sprint atan Eren Can, striker vuruşuna rağmen golü bulamadı. 73. Dakika da Kasımpaşa nadir gelişen Osasuna atağı gibi çok net geldi ama golü bulamadı. Maçın son analarına girilirken oyuna sonradan dahil olan Thuram, sağ kanattan kesilen ortaya muazzam bir vuruş eşliğinde galibiyet golünü getiren adam oldu. Pendikspor bu gol ile maçın fişini, Kasımpaşa’nın ise umudunu yıkmış oldu. Kazanılan üç puan sonucunda düşme hattına yakın olan takımlara karşı psikolojik üstünlüğünü pekiştiren Pendik ekibi haftaya oynayacağı Alanya karşılaşması içinde morallini yükseltmiş oldu. Alanyaspor teknik direktör Fatih Tekke ile iyi bir gidişat içinde. Bugünkü zorlu Hatay deplasmanından son anda bir puan çıkartmayı başardılar. Kanat ve geçiş hücumlarını çok iyi oynayan bir takım. Özellikle öne geçmeleri sonucu rakibin zafiyetlerini iyi değerlendiren bir ekip.

   Pendikspor Alanya engelini geçmesi halinde Süper Lig’in üst sıralarına tırmanmaya başlayacaktır. Alanya deplasmanında öne geçmekten ziyade savunmaya önem veren bir Pendikspor, Alanya’nın savunma zafiyetlerinden yararlanacaktır. Mame Thiam ve Halil Akbunar’a çok iş düşeceği de kesin.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.