PENDİKSPOR DURDURULAMIYOR

   Geçtiğimiz dakikalarda Corendon Alanyaspor – Siltaş Yapı Pendikspor karşılaşması 1-1’lik beraberlik ile sonuçlandı. Maçın 3/2’lik bölümünü forse eden deplasman ekibi öne geçmesine rağmen karşılaşmayı 1-1 berabere tamamladı.

   Alanya ekibi son iki haftada 4 puan toplayarak evine moralli gelmişti. Pendik ise yükseliş trendini bu maç ile şahlandırmak istiyordu. Maçın başlama düdüğü ile rakibe muazzam pres uygulayan Pendik ekibi Eren Can Yardımcı ile çok net bir pozisyonu kaçırdı. 22. Dakikada Umut Nayır ile pendikspor etkili geldi lakin kaleyi geçemedi. İlk yarı içerisinde Halil Akbunar’a karşı yapılan faul hem sert hem de kartın rengini kırmızı yapabilecek sertlikte bir fauldü. Hakem ve VAR sarı olmasına karar verdi. Ligimizde maalesef bu tip pozisyonlarda sarı yerine kaç defa kırmızı çıktığını bile görmüştük. Standartsızlık ve belli bir formata indirgenmemiş kurallar ekseninde bu tip farklılıkların ortaya çıkması meçhuldür. 40. Dakikalara girerken belki de ev sahibi adına kader anı diyeceğimiz bir pozisyon yaşandı ve Oğuz net bir pozisyon kaçırdı. İkinci yarının başında ise Yusuf Özdemir ile çok net bir gol pozisyonu harcandı. 59. Dakikada ters bir vuruş sonrası Alanyaspor durumu 1-0’a getirdi. Gol pozisyonu öncesinde Pendikli oyuncuya yapılan faul ile alakalı VAR devreye girerek golü iptal etti. 77. Dakikada Bu sefer Pendik ekibinin yeni golcüsü ön plana çıktı ve durum 0-1 oldu. Gol sonrası Alanya ekibi atağından sonuç çıkartarak durumu 1-1 yaptı ve maçın sonucunda iki tarafta 1’er puan ile ayrıldı.

   Sonuç olarak Pendikspor ön hücum komplikasyonları neticesinde takımları zorlayabilmektedir. Aynı zamanda savunma kurgusunda acil rotasyona gidilmesi gerektiği bariz açıktır. Pendik ekibi gol atma sıkıntısını aşmış durumda. Artık sadece savunma kurgusunu halletmekte. Eğer bu pandem de ortalama bir dereceye getirilir ise Pendik galibiyet serisi olmasa bile yenilmezlik serisi yapabilecektir.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.