Haber Girişi : 16 Ağustos 2022 13:26

Pendikspor  BB Erzurumspor 0-0

Pendikspor  BB Erzurumspor 0-0

Pendikspor tarihinde ilk kez çıktığı TFF 1. Lig’deki ilk maçında B.B. Erzurumspor ile 0-0 berabere kaldı.

Lige 16 yeni transferle başlayan Pendikspor, ilk hafta B.B. Erzurumspor ile 0-0 berabere kaldı. Kırmızı beyazlı ekip B.B. Erzurumspor’dan 1 puan aldı.

STAT:  Kazım Karabekir
HAKEMLER: Burak Pakkan, Oğuz Terzi, Anıl Usta
BB. ERZURUMSPOR: Göktuğ Mustafa Akbaş, Süleyman Koç, Mustafa Yumlu, Cengizhan, Orhan, Batuhan, Sefa, Eren Tozlu, Shala (Dk. 84 Özgür Sert), Rosheuvel (Dk.68 Olanare)
PENDİKSPOR: Burak Ferhat (Dk. 79 Erhan), Hasan, Erdem, Murat, Thiam, Gökcan (Dk. 79 Ugrai), Muhammed (Dk. 68 Enes), Kappel (Dk. 60 Görkem), Regattin, Nkolica (Dk.60 Ali Han)
SARI KART: Murat (Pendikspor)

Pendikspor oyuncusu ile Erzurumspor oyuncusu mücadele ediyor

İLK YARI 0-0

Spor Toto 1’inci Lig’in ilk haftasında Büyükşehir Belediye Erzurumspor, evinde karşılaştığı ligin yeni takımı Pendikspor ile 0-0 berabere kaldı.

27’nci dakikada Erzurumsporlu Orhan’ın ceza sahası dışından sert şutunda meşin yuvarlak kaleci Burak’ın kucağında kaldı.
Ayrıca devamında 37’nci dakikada kaptığı topla Pendikspor ceza sahasına giren Shala, pasını sağdan gelen Sefa’ya verdi. Sonrasında Sefa’nın beklemediği top, auta gitti.
Maçın ilk yarısı golsüz eşitlikle sona erdi.

Pendikspor B.B. Erzurumspor maçında ikinci yarıda da sonuç değişmedi. Maç 0-0 bitti.

İKİNCİ YARIDA DA SONUÇ DEĞİŞMEDİ

47’nci dakikada sağ kanattan ceza sahasına giren Kappel’in sert şutunda kaleci Göktuğ topu yumruklarıyla uzaklaştırdı. 
Böylelikle 58’inci dakikada Eren Tozlu’nun şutunda top defansa çarparak kornere gitti. Erzurumsporlu oyuncuların topun ele çarptığını belirterek penaltı itirazında bulunması üzerine VAR’a gidildi. Yapılan inceleme sonucu oyun devam etti.
Ardından 69’uncu dakikada Olanare’nin sağ çaprazdan sert şutunda kaleci Burak, meşin yuvarlağı ayaklarıyla uzaklaştırdı.
Devamında 81’nci dakikada kazanılan kornerde Regattin ortasını yaptı. Hasan’ın kafa vuruşunda top kale direğinin üstünden az farkla auta gitti.
90+1’inci dakikada Erdem’in kısa düşen pasında Eren Tozlu’nun öne çıkan kaleci Burak’ın üzerinden aşırtmak istediği top auta gitti.
Kısaca mücadele 0-0’lık skorla sona erdi.

Pendikspor Teknik Direktörü Osman Özköylü maç sonrası açıklama yaptı.

Pendikspor Teknik Direktörü Osman Özköylü, ligin ilk maçında deplasmanda özellikle yüksek rakımda çok zorlandıklarını söyledi.

Deniz seviyesinden gelip 2 bin metrede maç oynamanın kendilerini çok sarstığına ve oyuncuları etkilediğine dikkati çeken Özköylü, “Bizim gerçek oyunumuzu ve kimliğimizi sahaya hiç koyamadık” dedi.

Özköylü, oyuncuların sahanın zeminin çok değişik yapısı olduğunu söylediğini aktararak, şunları ifade etti:

“Genel anlamda biz topla iyi oynayan ve çok fazla pas yapabilen bir takımız ama bugün bu oyunumuzun çok gerisinde kaldık. Özellikle ilk 45 dakika bizim adımıza tamamen boşa geçti, hiç oyuna giremedik, istediğimizi yapamadık. Son 10 dakika saha içerisinde yer değişikliği yaptık, orada biraz topu öne taşımaya çalıştık, başarılı olduk. Özellikle beklenti içerisinde olduğumuz önemli oyuncularımızdan istediğimiz verimi alamadık. Genel anlamda kendi performansımızı hiç yakalayamadığımızı söyleyebilirim.”

Hava şartlarının kendilerini etkilediğine dikkati çeken Özköylü, sözlerini şöyle tamamladı:

“Deplasmanda alınan bir puan önemli bir puan. Karşımızdaki takımın neredeyse 4’te 3’ü geçen sene play-off oynayan takımın oyuncuları. İyi bir takım var. Kolay bir maç olmayacağını biliyorduk. Neticede bir puanı kendi adımıza bu şartlarda iyi olduğunu düşünüyorum. Her iki takımın oyuncularını tebrik ediyorum. Kısaca böyle bir oyun içerisinde ciddi bir mücadele sergilediler. İki takım da bir puanı hak etti diyebilirim.”

PENDİKLİLER MAÇI DEV EKRANDA İZLEDİ

TRT Spor’dan naklen yayınlanan müsabaka, Pendikspor taraftar grubu Magnifico’nun isteğiyle ayrıca Pendik Sahil Meydanı’nda dev ekrana yansıtıldı.

Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, geçmiş dönem Pendikspor başkanlarından Sami Bayram ve Şampiyonluk sezonunun başkanı Mustafa Şahinyılmaz taraftarla maçı takip etti.

Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, geçmiş dönem Pendikspor başkanlarından Sami Bayram’ında yanısıra şampiyonluk sezonunun başkanı Mustafa Şahinyılmaz taraftarla maçı takip etti.

Pendikspor yönetiminin girişimleri ve Pendik Belediyesinin destekleriyle keyifli vakit geçiren taraftarlar ama alınan beraberliğe sevinmedi.

Pendikspor’un ilk 11 oyuncuları:
  • Burak Öğür
  • Erdem Özgenç
  • Murat Akça
  • Hasan Hatipoğlu
  • Leandro Deyrınıo Kappel
  • Muhammed Akarslan
  • Adrıen Danıel Karoly Regattın
  • Khaly Iyane Thıam
  • Nemanja Nıkolıc
  • Gökcan Kaya
  • Ferhat Öztorun
Yedek oyuncular:
  • Emre Aydın
  • Enes Keskin
  • Görkem Bitin
  • Ali Han Tunçer
  • Berkay Sülüngöz
  • Roland Andras Ugraı
  • Erhan Kara