Gündem Haber Girişi : 05 Haziran 2024 11:27

Pendik'te Hafızlığını tamamlayan 49 Öğrenci İcazet Aldı

Pendik'te Hafızlığını tamamlayan 49 Öğrenci İcazet Aldı
Pendik İlçe Müftülüğü, hafızlığını tamamlayan öğrenciler için ‘Hafızlık İcazet Merasimi’ düzenledi. Merasimde 49 öğrenci icazet aldı.
Pendik'te Hafızlığını tamamlayan 49 Öğrenci İcazet Aldı

Programa; Pendik Kaymakamı Mehmet Yıldız, Pendik İlçe Müftüsü Musa Bilgiç, Pendik Belediye Başkan Yardımcısı Hayrettin Yeşilyurt, İlçe Milli Eğitim Müdürü Aytekin Yılmaz, AK Parti önceki dönem Milletvekili Erol Kaya, veliler ve çok sayıda vatandaş katılım sağladı.

Pendik'te; Tuba Şehitleri İmam Hatip Ortaokulu, Sezai Karakoç İmam Hatip Ortaokulu ve Hulusi Özkul İmam Hatip Ortaokulundan 49 öğrenci, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen sınavda başarılı olarak hafız unvanı kazandı.

Hafızlık İcazet Merasimi, Tahir Ekşioğlu Kardeşler Camii’nde Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.



Programın açılış konuşmasını yapan Pendik İlçe Müftüsü Musa Bilgiç, “Evlatlarımızı, hafız olmanın meşakkatlerini çekmiş bir hafız olarak Kur’an-ı Kerim’i hıfz ettikleri için tebrik ediyorum. Evlatlarımızın Kur’an-ı hıfz ettikleri gibi bizler de Kur’an’a sımsıkı sarılmalı, emir ve yasaklarına uymalıyız. Aileler, büyük bir özveri ve fedakarlıkla çocuklarını Kur'an'ı hafız etmek ve İslam'ın özünü kavramak için bizlere emanet ediyor. Bizler ve hocalarımız, mesai mefhumu gözetmeden öğrencilerin Kur’an-ı hıfzetmesi için gayret ediyoruz.

Öğrencilerimize, bu kutlu yolda rehberlik ve önderlik eden kıymetli hocalarımızı tebrik ediyorum. Evlatlarını Kuran-ı hıfzetmek için gönderen anne ve babaları tebrik ediyorum. Programa uzaktan yakında katılan herkese de ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.


Pendik Kaymakamı Mehmet Yıldız ise, “Hafızlarımızı ve ailelerini tebrik ediyorum. Programın hayırlara vesile olmasını diliyorum” diye konuştu.
 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.