Kültür ve Sanat Haber Girişi : 15 Mayıs 2024 13:11

Pendik Sanat Akademisi Yıl Sonu Sergileri

Pendik Sanat Akademisi Yıl Sonu Sergileri
17 ayrı branşın kapsayacak olan sergi kelimenin tam anlamıyla bir sanat festivali niteliğine sahip. Ücretsiz olan sergilere tüm Pendikliler davetli.

PENDİK Belediyesi Sanat Akademisi kursiyerleri tarafından üretilen eserler 17 Mayıs - 11 Haziran tarihleri arasında Mehmet Akif Ersoy Sanat Merkezi’nde sergilenerek sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

İki grup halinde gerçekleştirilecek sergi 17 Mayıs Cuma günü saat 14.00'da açılış yapacak. 

Şu branşlar yer alacak: 

1. Grup: 17 - 28 Mayıs: Ebru, Minyatür, Tezhip, Çini, Sedef Kakma, Kat-ı, Hüsn-i Hat

2. Grup: 31 Mayıs - 11 Haziran: Seramik, Ahşap Oyma, Boşnak Kilim, İpek Halı, Cam Füzyon ve Süsleme, Fotoğrafçılık, Osmanlı Süsleme ve Taş İşleme Sanatı, Resim, Kaligrafi, Karakalem


BAZI BRANŞLAR HAKKINDA BİLGİLER 

Ebru Sanatı Nedir?



Ebru sanatı, suyun üzerine serilen boyaların fırçalar, iğneler veya tarak gibi araçlarla işlenerek desenler oluşturulmasıyla yapılan bir geleneksel Türk sanatıdır. Suyun özel bir kıvamı ve boyaların bileşimi sayesinde ebru sanatında rengarenk ve özgün desenler yaratmak mümkündür.

Minyatür Nedir?




Minyatür sanatı, küçük boyutlu resimlerin titizlikle işlenmesi ve detaylı betimlenmesiyle oluşan bir geleneksel resim sanatıdır. Genellikle el yazması kitapları süslemek için kullanılan minyatürler, tarihsel olayları, hikayeleri ve günlük yaşamı tasvir etmek için oldukça önemli bir araçtır.

Tezhip Nedir? 




Tezhip Türk süsleme sanatlarından biridir. Kelime anlamı “Altınla Süslemek” tir. 18 ve 22 ayar ezilmiş altınla ve muhtelif renklerle kitap ve levha gibi yazma eserlerin süslenmesidir. 

Çini Nedir? 




Çini sanatı dünyanın birçok yerinde yapılmakta olan bir süsleme sanatıdır. En temel tabiriyle çini sanatı fayans, porselen, seramik gibi eşyaların üzerine çeşitli figürlerin işlenmesiyle süsleme yapılmasıdır. 

Sedef Kakma Nedir?

Sedef kakma sanatı; ahşap üzerinde çeşitli formlarda açılan yuvalara sedef parçalarının kakılmasıyla yapılan bir ahşap bezeme sanatıdır. Sedef, istiridye ve midye gibi bazı deniz hayvanı olan yumuşakçaların kabuklarının iç tabakasını oluşturan çok renkli, sert, fosforik özellikli bir maddedir.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.