Pendik Haber Girişi : 22 Mart 2024 16:35

Pendik'in Gezgin Şairi Faruk Tuğrul Okay Vefat Etti

Pendik'in Gezgin Şairi Faruk Tuğrul Okay Vefat Etti
Pendik'in Gezgin Şairi Faruk Tuğrul Okay Vefat Etti

Pendik sokaklarında dolaşırken şiirlerini nüshalar halinde dağıtarak tanınan Faruk Tuğrul Okay, 50 yıldır Pendik'te yaşamını sürdürüyordu. Şairin kaleme aldığı üç şiir kitabı, duygularını Pendik ve çevresindeki insanlarla buluşturmuştu.  2020 yılından beri yaşamını sürdürdüğü Samanyolu Huzurevi ve Bakım Merkezi'nde bugün (22.03.2024) hayata veda etti.

 

Okay, 2022 yılında gazetemize yaptığı açıklamada şu ifadelere yer vermişti;  “Huzurevinde ilgileri alakaları çok güzel . Geldiğim ilk günden beri buraya çok ısındım ve ruhuma çok iyi geldi. Yemyeşil bir doğası var. Hala şiir yazıyorum ve ben bir şiir delisi biriyim. Beni ve şiiri seven ve sevmeyenlere selamımı yolluyorum. İlk şiirimi yayınlayan Pendik gazetesine,  Erol Yazıcı’ya ve Metin Yazıcı’ya sevgi ve saygılarımı sunarım.”

 

ŞİİR AKŞAMLARI BİR BAŞKAYDI

Gazetemizin Yazı İşleri Müdürü Metin Yazıcı tarafından; Pendik, Kartal ve Tuzla’da  şiir akşamları düzenleniyordu. Akşamda bir araya gelen şairler;  şiirlerini okuyor, keyifli vakit geçiriyorlardı. O günleri özlemle anan Okay, “Şiir akşamları bir başkaydı. Samimi, sıcak bir ortam vardı. Şiir ile bütünleşiyorduk. Herkesin daha gelişmiş insanlar ve toplumla yaşamasını  sonsuz bir özlemle arzu ediyorum. Hiç kimseyi ayırt etmeden, herkesi kucaklıyorum” 

 

FARUK TUĞRUL OKAY KİMDİR?

Tuğrul Okay, 20.06.1947 yılında Van’da doğdu. İlkokulu Üsküdar 3. Selim  Paşa Kapısı’nda okudu. 1967 yılında Van Atatürk Lisesi’ni bitirdi. Öğrenimine; İstanbul Üniversitesi Sosyal Antropoloji bölümünde devam etti. 1973 yılında Sosyal Antropoloji Bölümünü Felsefe ve Psikoloji sertifikaları alarak başarılı bir şekilde bitirdi.

 

Askerlikten sonra 1977 yılında evlendi. Eşinden ayrıldıktan sonra hiç evlenmedi.

 

43 yaşında olan evli oğlu Utku Okay  ve  Melis Okay adında bir gelini var. Büyük bir otelde idarecilik yapıyorlar. Tuğrul Okay, ilgililerinden dolayı teşekkürlerini  ikisine de her fırsatta iletiyor.

 

Babası PTT memuruydu. Ortaokul tahsilliydi. Annesine okuma yazmayı Tuğrul Okay öğretti. Okay annesinden şu şekilde bahseder;  “Okuma yazmayı  anneme ben öğrettim, kısa zamanda okudu öğrendi , çok zeki bir ev hanımıydı.”

 

 

“VAN’DA YAŞAMAK BENİ ŞAİR YAPTI”

Okay, Van’da yaşamış olmasının şairliğine çok büyük bir katkı sağladığını dile getirdi.

 

Tuğrul Okay şu sözlere yer verdi; “Babam  62 yılında tayinini Van’a istedi. Bu süreçte Van’ı ve insanlarını tanıdım. Buradaki doğadan ve insanlarından çok etkilendim. Benim şairlik yapımın Van’da yeşerdiği söylenir.”

 

 

KAZANDIĞI ÖDÜLLER

1986 yılında Varlık Dergisi Şiir Yarışmasında birinci oldu. 1999 yılında da Neyzen Tevfik Şiir Yarışmasında ödül aldı. 

Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun inşallah. Tüm sevenlerine başsağlığı ve sabır diliyoruz.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • erol yazıcı 23 Mart 2024 15:47

    Allah rahmet eylesin. "inne lillahi ve inne ileyhi raciun" Biz Allah'a aitiz ve biz elbette yalnızca O'na döneceğiz" Bakara ( 2. surenin 156. ayeti ) Kabri pür nur - cennet bahçesi, mekânı cennet olsun. Rabbim rahmetiyle, lütfuyla, affıyla, mağfiretiyle, şefkatiyle, sevgisiyle muamele etsin. Rabbimizin: VEDHULİİİ CENNETİİ ( cennetime gir ) Fecr ( 89. surenin 30.ayeti ) Hitabına muhatap olsun. Cennetiyle – cemaliyle şereflendirsin, sevindirsin. Tüm korkulardan, sıkıntılardan emin olsun. Ruhu şad olsun. Allah gani gani rahmet eylesin. Sabırlar - metanetler dilerim. Başınız sağ olsun