Pendik Halk Evi – Eğitimi Merkezi

Pendik Halk Eğitim Merkezi; Halkın yaşam kalitesini yükselterek, toplumsal refahı artırmak için; yaşam boyu öğrenme perspektifi içerisinde, toplumun her yaş ve eğitim düzeyindeki kişilere enerjilerini ve yaratıcılıklarını ortaya çıkaracak, öğrenme, iş ve yaşam becerilerini geliştirecek, her zaman ve her yerde uygulanabilecek yaygın eğitim programları geliştirmek, iş gücü piyasasının ihtiyaç duyduğu çırak, kalfa ve ustaların geliştirilmesini sağlamakta.

Pendik’in 1989 yılında Kartal İlçesinden ayrılarak İlçe olması nedeniyle kurulan Halk Evi Merkezi, aynı yıl kiralık bir binada faaliyete başlamıştır. 1989 yılından 1996 yılı Ağustos ayına kadar kiralık yerlerde çalışmalarını sürdürmüştür.

1996 yılında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün kendi binasına taşınması ile Pendik Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü’ne de bu binada yer verilmiştir.

1999-2000 Eğitim ve Öğretim Yılı başında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün isteği doğrultusunda binadan çıkılarak, Pendik Batı Mahallesi Sabri Taşkın Caddesi üzerinde yer alan Oya Apartmanı’nın giriş zemin katında kiracı olarak hizmet vermiştir.

Mart 2007 ‘den sonra ise Esnaf Sanatkârlar Odasının Müdürlüğümüze tahsis ettiği binada kurs hizmeti verilmiştir.

Pendik Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünün kendisine ait olan şimdiki hizmet binası İstanbul İl Özel İdaresi tarafından tip proje olarak ihale yoluyla yaptırıldı.

2011–2012 Eğitim – Öğretim yılı başı itibari ile Pendik Halk Eğitimi Merkezi olarak, Kurtköy’deki Merkez binasında faaliyetler sürdürülmekte.

Adres: Kurtköy Mah. Eski Ankara Cad. Pınarönü Sok. No 5 Pendik/İstanbul

Telefon: 0216 378 30 91

2013 2023

  • 5 / 1 Pendik Halk Evi – Eğitimi Merkezi 0

  • 5 / 2 Pendik Halk Evi – Eğitimi Merkezi 1

  • 5 / 3 Pendik Halk Evi – Eğitimi Merkezi 2

  • 5 / 4 Pendik Halk Evi – Eğitimi Merkezi 3

  • 5 / 5 Pendik Halk Evi – Eğitimi Merkezi 4