Kültür ve Sanat Haber Girişi : 01 Ağustos 2023 23:50

Pendik Haberleri: Yerel Gündemin Tutan Başlıkları

Pendik Haberleri: Yerel Gündemin Tutan Başlıkları

Pendik Haberleri: Yerel Gündemin Tutan Başlıkları

Merhaba değerli okurlarımız! Bugün sizlere Pendik’in en güncel haberlerini sunuyoruz. Pendik, İstanbul’un önemli ilçelerinden biri olup, her gün birçok olaya ve gelişmeye tanıklık etmektedir. Bu yazıda, yerel gündemi yakından takip edenler için özenle seçtiğimiz başlıklara yer vereceğiz. Pendik haberleri hakkında merak ettiğiniz her şeyi bu yazıda bulabileceksiniz.

Pendik Haberleri: Yerel Gündemin Tutan Başlıkları

Son dakika haberleri ile Pendik’teki önemli olayları takip edin. İstanbul’da meydana gelen yangın ve patlama ile ilgili güncel gelişmeleri öğrenin. Yerel röportajlar ve sıcak fotoğraflarla ilgili ayrıntılı bilgilere ulaşın.

Pendik Haberleri: Yerel Gündemin Tutan Başlıkları Pendik’teki önemli olayları takip etmek için son dakika haberlerine göz atın.

Pendik ekonomi haberlerini keşfedin. Türkiye’nin otomotiv sektöründeki son gelişmeler hakkında bilgi alın. İlgili ticaret verilerini takip ederek yerel işletmeler hakkında güncel bilgilere ulaşabilirsiniz.

Pendik spor haberleriyle sporseverler için tüm detaylara erişim sağlayın. Son maç sonuçları, transfer dedikoduları ve futbol takımlarının performans analizleri hakkında en yeni bilgileri almak için bu bölümü ziyaret edebilirsiniz.

Kültür ve sanat dünyasındaki Pendik haberlerine göz atın. Sergiler, konserler, tiyatro oyunları gibi etkinliklere ilişkin güncel duyurulara buradan ulaşabilirsiniz.

Son olarak Pendik’in günlük hava durumu ve trafik bilgilerini kontrol edin. Gün içinde planlarınızı yaparken şehrinizin koşullarıyla ilgili en doğru verilere sahip olun.

Pendik Belediyesi Son Dakika Haberleri

  • Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pendik Belediyesini ziyaret etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ziyareti sırasında Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin’den ilçedeki yatırımlar hakkında bilgi aldı.
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pendik Belediyesi ziyaretinin ardından Pendik’teki Ali Baba Cemevi’nde Muharrem ayı dolayısıyla düzenlenen iftar programına katıldı.

Pendik’te Gerçekleşen Önemli Olaylar

Pendik Sahilinde balıkçı oltasına vatoz takıldı

Pendik’te balık tutan bir kişinin oltasına vatoz cinsi balık takıldı. O anlar cep telefonu kamerasına yansıdı.

Oltasına vatoz takılan şahıs ise durum karşısında şaşkınlığını gizleyemedi. Vatozu kayalıkların üzerine bırakan kişiyi cep telefonu ile kaydeden arkadaşı, ‘Bu yenir mi?‘ diye sormasının üzerine vatozu yakalayan vatandaş, ‘Yenmez mi, yenir tabi’ dedi. O anlar ise cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

Pendik’te kadını darp eden şahıslar hakkında soruşturma başlatıldı

Pendik’te dört erkek şahıs, sokak ortasında bir kadını darp etti. Görüntülerin sosyal medyada yer almasının ardından Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı.

Güllübağlar Mahallesi’nde dört erkek şahıs tarafından bir kadın darp edildi. Olayla ilgili Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. Yaşanan olayda, iddiaya göre bir grup tarafından genç bir kadına şiddet uygulandı. Sonrasında yere yığılan genç kadın “Bırak beni artık” diye çığlıklar attı.

O anlar çevredeki bir kişinin cep telefonu kamerasına yansıdı. Görüntülerin sosyal medyada yer almasının ardından savcılık harekete geçti. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı olaya ilişkin soruşturma başlatıldı.

Pendik Ekonomi Haberleri

Pendik Belediyesi Atık Eşyalarınızı Ekonomiye Kazandırıyor

Sürdürülebilir bir gelecek için atık eşyanızı Pendik Belediyesinin 444 81 80 nolu hattına bildirerek ekonomiye kazandırabilirsiniz.

???? Nasıl Teslim Ederim❓
✅ 444 81 80 – Talep Açıp Bina Önünde
✅ Teslimat Noktası:
Atık Getirme Merkezi
(Güllübağlar Mah. Okul Sok. No:5)

Atık Dallarınız Ücretsiz Alınacak

Pendik Belediyesi atık dallarınızı 5 m³’e kadar ücretsiz olarak alıyor. Tek yapmanız gereken 444 81 80 nolu hattı aramanız.

“Made in Pendik” markasıyla yerel üretim atağı başladı. İlçedeki küçük işletmelere destek sağlamak için “Esnaf Destek Programı” hayata geçirildi. Turizmde Yükselen İsim: Pendik projesinin lansman tarihi duyuruldu.

  • “Made in Pendik” markası ile yerel üretim teşvik ediliyor.
  • Esnaf Destek Programı ile ilçedeki küçük işletmelere destek sağlanacak.
  • Turizmde yükselen isim olan Pendik’e özel bir projenin lansman tarihi açıklandı.

Pendik Spor Haberleri

Pendik Emekspor Kaptan Enes Palacı ile anlaştı

Pendik Emekspor Kaptanı Mehmet Enes Palacı ile anlaşarak geçen sezon oynayan futbolcuların %90 ile anlaşma sağladı. Dış transferlerle yapılan takviyelerle gücüne güç katarak hedef koyduğu Süper Amatör ligine emin adımlarla yürüyor. Başkan Şafak Uçak, Pendik Emekspor’un emektar taraftarlarının yüreğine su serperek yeni sezon için umutlu konuştu.

Pendikspor’un Süper Lig’e yükselmesiyle birlikte transferlerde önemli gelişmeler yaşandı. Son dakika gelişmelerine göre, takım performansında gözlemlenen artış, Pendikspor’un başarı şansını güçlendiriyor.

Pendik Kültür ve Sanat Haberleri

Wilma Elles ve Selahattin Taşdöğen Pendik’e Geldi 

Sinema oyuncusu Wilma Elles ve Selahattin Taşdöğen, Atlantis Mobilyacılar Çarşısı’nda hayranlarıyla buluştu. Elles ve Taşdöğen gerçekleştirdikleri ziyaretin ardından radyo programında söyleşiye katıldı.

‘Öyle Bir Geçer Zaman ki’ dizisinde hayat verdiği ‘Caroline’ karakteriyle ünlenen Wilma Elles ve Usta Oyuncu Selahattin Taşdöğen Pendik’te bulunan Atlantis Mobilyacılar Çarşısı’nda hayranlarıyla bir araya geldi. Sanatçılar, mobilyacılar mağazasını gezerek mobilya beğendi. Wilma Elles, yeni doğacak bebeği için çocuk odası kategorisinden yatak ve eşya baktı. Oyuncular, mağaza gezisinin ardından radyo programında söyleşiye katıldı.

 Pendik Açık Hava Yaz Etkinlikleri 2023 başlıyor ????

Pendik Belediyesinin düzenlendiği açık hava yaz etkinlikleri 05 – 30 Ağustos 2023 tarihlerinde Pendik Millet Bahçesi’nde gerçekleşecek.

Herkesin katılım sağlayabileceği etkinliklerde; festivaller, çocuk sinemaları, sinema geceleri, konserler ve Zafer Bayramı kutlamaları yer alacak.

Kahve Kokusuyla Dolu 3 Gün: Pendik’te Anadolu Kahve Festivali Başlayacak

Pendik Belediyesinin 3. Anadolu Kahve Festivali kahve tutkunlarıyla yeniden buluşacak. Pendik Sahil Meydanı’nda 25-26-27 Ağustos 2023 tarihlerinde yapılacak olan festivalde; konserler, atölyeler, söyleşiler gerçekleştirilecek.

Enfes kahve aromaları ve keyif dolu etkinliklerin yer alacağı festivale herkes davetlidir.

Biliyor muydunuz?

Ünlü Sanatçı Çelik Erişçi, Pendik Süreyya Paşa İlkokulunda ve Pendik Lisesinde öğrenim gördü.  Liseyi tamamlamakta zorlandığını ifade etmişti.

Ayrıca, Gazetemizin İmtiyaz Sahibi Erol Yazıcı’nın lisede sınıf arkadaşıydı.

Ünlü şarkıcı Çelik  lise yıllarına ait fotoğrafı sosyal medya hesabından bu açıklama ile paylaştı: “Pendik Lisesi 6 Fen B… Lisedeki kız arkadaşım da bu fotoğrafta… Nadide, Tülay, Murat Özen, Firdevs, Azimet, Tansel, Müjdat, Gökçen”

Yeni açılan sergi, sanatseverlerin yoğun ilgisini çekti. Sergi, Pendik’teki güncel sanat akımlarını yansıtan eserlere ev sahipliği yapıyor. Ziyaretçiler, çağdaş sanata dair yeni perspektifler keşfederken bir yandan da yerli ve uluslararası sanatçılara destek olma fırsatını yakaladıkları için oldukça memnun.

Pendik Sinema Günleri programı belli oldu. Bu yılki etkinlikte birbirinden kaliteli filmler sinemaseverlerle buluşacak. Festival boyunca Türkiye’nin son sinema gelişmelerini takip etmek isteyen herkes için kaçırılmaz bir fırsat sunulacak.

Pendik’te gerçekleştirilen kültür etkinliği uluslararası boyutta başarı elde etti. Yerel halkın büyük ilgi gösterdiği etkinlik, İstanbul’un kültürel canlılığına katkısıyla öne çıkarak geniş kitlelere ulaştığı gibi aynı zamanda yabancı misafirleri de kendine hayran bıraktığı görülüyor.

Pendik Hava Durumu ve Trafik Bilgileri

Bugünkü hava durumu: Çok bulutlu, 26,5. Trafiğin yoğun olduğu noktalar: E-5 Karayolu ve Pendik Sahil Yolu.

E-5 Karayolu ve Pendik Sahil Yolu’nda trafik sıkışıklığı yaşanmaktadır. Hava çok bulutlu olup sıcaklık 26,5 derece olarak öngörülmektedir.

Pendik’te kaç tane gazete ve haber sitesi var?

YEREL BASIN

Pendik’te kaç yerel basın var? 16

Pendik’te yerel basın: 16

1.            Anadolu Kent Haber Gazetesi – Halil Güler (İmtiyaz Sahibi)

2.            Anadolu Yakası Gündem – Sait Güngör (İmtiyaz Sahibi)

3.            Boğaziçi Haber – Hayati Karaca (İmtiyaz Sahibi)

4.            Bölge Gündem – İbrahim Şahin (İmtiyaz Sahibi)

5.            Bülten İstanbul Gazetesi – Yalçın Bel (İmtiyaz Sahibi)

6.            Duyuru Gazetesi – Ümit Kahyaoğlu (İmtiyaz Sahibi)

7.            Gerçek Bakış Gazetesi – Sedat Savaş (İmtiyaz Sahibi)

8.            Marmara Gözlem Gazetesi – Uğur Ekiz (İmtiyaz Sahibi)

9.            Özgür İstanbul Gazetesi – Hatice Odabaş (Genel Yayın Yönetmeni)

10.          Pendik Gazetesi – Erol Yazıcı (İmtiyaz Sahibi)

11.          Pendik Genel Gündem (İnteraktif Yayın) – Şüheda Karataş (İmtiyaz Sahibi)

12.          Pendikli Tv – Samet Övüç (İmtiyaz Sahibi)

13.          Son Dakika Gazetesi – Enver  Tuksal (İmtiyaz Sahibi)

14.          Yeditepe İstanbul Gazetesi –  Saki Akyüz (İmtiyaz Sahibi)

15.          Yenises Gazetesi – Fahrettin Uysal (İmtiyaz Sahibi)

16.          Yerel Hayat Gazetesi – Kubilay Öztürk (İmtiyaz Sahibi)

Pendik’te kaç tane gazete ve haber sitesi bulunduğunu tam bir sayı vermek zor olsa da, bu bölgede birkaç yerel gazete ve haber sitesi bulunmaktadır. Bu gazeteler ve haber siteleri genellikle Pendik ve çevresindeki haberleri ve olayları takip ederek yerel halka hizmet vermektedir. Bunların bazıları Pendik Gazetesi ve Pendikli TV gibi gazete ve haber siteleridir. Ayrıca, ulusal haber siteleri ve gazeteler de Pendik’teki olayları izlemekte ve rapor etmektedir. Bu nedenle, Pendik’te gazete ve haber sitelerinin sayısı sürekli değişebilir ve güncel olarak araştırma yapılması önerilir.