Pendik Haber Girişi : 03 Haziran 2024 17:42

PELEV’den Geleneksel Pilav Günü

PELEV’den Geleneksel Pilav Günü
Başkanlığını Binali Koç’un yürüttüğü Pendik Lisesi Eğitim Vakfı (PELEV)'nın organizasyonu ile geçtiğimiz Pazar günü Pendik Lisesi bahçesinde geleneksel olarak gerçekleştirilen ve eski mezunların bir araya geldiği pilav gününde oldukça duygusal anlar yaşan
PELEV’den Geleneksel Pilav Günü

Pilav gününe Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, İTO Başkanı Şekip Avdagiç, CHP Pendik Belediye Başkan Adayı Tarık Balyalı, mezunlar, okul yöneticileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasını müteakip Lise Müdürü Halil Yıldız bir teşekkür konuşması yaptı.



Organizasyonu düzenleyen ve PELEV’e kısa sürede güç ve imaj kazandırarak takdir toplayan Pendik Lisesi Eğitim Vakfı Başkanı Binali Koç da etkinlik sonrası yaptığı değerlendirmede şu sözlere yer verdi: “Değerli Pendik Liseliler, Geleneksel Pendik Lisesi Pilav Günümüzü 02 Nisan Pazar günü Lisemizin bahçesinde kutladık. Her yıl Haziran ayının birinci ya da ikinci Pazar günü “Geleneksel Pilav Günü” ve Aralık ayının son Pazar günü ise “Geleneksel Boza Günü” kutlamalarını gerçekleştiriyoruz. Bu etkinliklerimize ilk mezundan son mezuna kadar tüm liselilerimiz doğal davetlilerimizdir. Okulumuzun kapılarını Pendik Liselilere her zaman açık tutuyoruz.  Tüm mezunlarımızı bir araya getirme ve birlik beraberlik ruhunu arttırmayı çalışıyoruz. Katılımcı ve destekçilere teşekkür ediyorum.”

Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin de yaptığı konuşmada; “Ben de bir Pendik Lisesi mezunuyum.  Lisemiz İstanbul Anadolu Yakası'nın en köklü okullarından biri ve önemli isimlerin yetişmesine vesile olmuş bir okul. Lisemiz ile her zaman gurur duyuyoruz. Bu tip organizasyonlar sayesinde bir araya gelme ve yakınlığımızı sürdürme imkânı buluyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.




Katılımcılar arasında yer alan Gedik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kesik yaptığı konuşmada Pendik Lisesi gibi köklü ve çok başarılı mezunlara sahip bir okulla yapmış olduğu protokol ve iş birliğinden memnuniyetini dile getirirken mezunlara ve birinci dereceden yakınlarına %50 indirimle eğitim olanağı sağladığını ve yüksek lisans /doktora eğitimi yapmak isteyenlere kapılarının açık olduğunu belirtti.

Mezunlar adına söz alan İTO Başkanı Şekip AVDAGİÇ yıllar sonra okulumuzda olmanın mutluluğunu yaşadığını söyleyerek anılarını paylaştı ve bu organizasyonu sağlayan lise müdürü ve vakıf başkanına teşekkürlerini bildirdi. Ayrıca Halim Mete’den de övgüyle bahsederek kendisi gibilere örnek olduğunu ve önlerini açtığını bildirdi.

Akış içerisinde vakfın faaliyetlerine ve Pendik Lisesi’ne doğrudan maddi destek sağlayanlara, konferansçı olarak öğrencilerin gelişmesine katkı verenlere teşekkür belgesi ve anı plaketi sunuldu.



TEŞEKKÜR BELGESİ ALANLAR: Hakan Üç (Sedefkar), Mustafa Telli (Gazeteci), Yalçın Bel (Şehrin Şairleri), Deniz Sevimsavur (Şehrin Şairleri), Ayşe Ünal (Şehrin Şairleri), Rumi Tanku Bulduk  (Pendik Liseliler Şarkısı Söz Ve Müzik Yazarı),1964 Mezunları/ 60 Yıllıklar : Doğan Erduran, Soner Özbilen, Tunç Alp Kanyon, Umur Güçer, Halim Mete, Sevgi Yalçın Sümer, Nazım Hamdioğlu, Işık Aylan, Ersen Yelkenkaya, Erden Onaran, Bülent Emre Platin, Nail Babacan, Zekai Şems.

ANI PLAKETİ ALANLAR: Fatih Yaman ( Pal Kantin Yöneticisi), Fatih Tileyi ( Pal Memur), Öznur Çeper Songur (Pal Fizik Öğretmeni), Metin Yazıcı ( Gazeteci), Sedat Savaş ( Gazeteci), Enver Tuksal ( Gazeteci), Nurettin Beşinci (Pendik Kızılay Eski Başkanı), Hülya Büyüktopçu ( Batı Mah. Muhtarı), Süleyman Tarık Balyalı (İbb E Meclis Üyesi), Soner Özbilen ( Sanatçı), Prof Dr Şaban Bedri Alpar ( Akademisyen), Prof Dr Bülent Emre Platin ( Akademisyen), Bülent Turan ( E Tuğamiral), Halim Mete ( Tobb Başkan Yardımcısı), Şekip Avdagiç ( İto Yönetim Kurulu Başkanı), Prof Dr Ahmet Kesik ( Gedik Üniversitesi Rektörü), Ahmet Cin ( Pendik Belediye Başkanı)
 



 

Konuşmaların ardından Enver TUKSAL’ ın gündeme getirerek söylediği ve “Pendik Lisesi Marşı” hep birlikte okundu. Söz ve müziğinin Tanku BULDUK tarafında yapılan “Pendik Liseliler” şarkısı da büyük beğeni topladı.

Şehrin Şairleri Şiir Grubu üyelerinden Ayşe Ünal, Yalçın Bel, Deniz Sevimsavur ve Metin Yazıcı birer şiir okuyarak programa renk katan unsurlar arasında yer aldılar.

Son bölüm, TRT Sanatçısı Soner Özbilen konseriyle şenlendi.

Geleneksel Etli Pilav ve alternatif olarak sunulan nohutlu tavuklu pilav ayran eşliğinde sunulurken Hocaoğlu Pasta Börek’in tatlı ikramı da damaklara lezzet kattı. 

Pilav gününde; fotoğraf çektirerek, okudukları sınıflar gezerek, sohbetler ederek süren gün güzel anılarla tamamlandı.

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.