Eğitim Haber Girişi : 30 Nisan 2024 16:14

Pedagojik Formasyon Nedir, Nasıl Alınır?

Pedagojik Formasyon Nedir, Nasıl Alınır?
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Milli Eğitim Akademisi kurulacağını açıkladı. Tekin akademiyle aslında pedagojik formasyon eğitim verileceğini söyledi. Peki, pedagojik formasyon nedir, nasıl alınır?

Öğretmenlik ile ilgili temel bilgi ve becerileri kazandırmayı amaçlayan Pedagojik Formasyon hakkında tüm merak edilenlere haberimizde yer verdik.

İşte detaylar…

PEDAGOJİK FORMASYON NEDİR?

Pedagojik formasyon eğitimi, öğretmenlik mesleğine kaynaklık eden lisans programı mezunlarına uzun zamandır verilmekte olan pedagoji ile ilgili kazanımları içeren bir sertifika programıdır.

Bu program, eğitim psikolojisi, öğrenme ve öğretme ilkeleri, sınıf yönetimi, ölçme ve değerlendirme gibi pedagojik konularda temel bilgiler sunarak, öğretmen adaylarına öğretmenlik mesleğine dair yetkinlik kazandırmayı amaçlar.



Pedagojik formasyon eğitimi, öğretmenlik için ön şart olmakla birlikte adayların mesleğe atanabilmeleri için alan bilgisi, eğitim bilimleri, genel kültür ve genel yetenek alanlarını içeren Kamu Personeli Seçme Sınavı’nın (KPSS) ilgili puan türünde, alan için belirlenen puana sahip olmaları ve aday öğretmenlik sürecini başarıyla tamamlamaları gerekmektedir.

PEDAGOJİK FORMASYON NASIL ALINIR?

Üniversitelerin ilgili bölümleri pedagojik formasyon eğitimi vermektedir. Ancak belli üniversiteler bu eğitimi verdiği için başvuru tarihleri ve sürecinin takip edilmesi gerekmektedir. Ayrıca formasyon almak isteyenlerin başvurular için istenilen belgelerin de tamamlamaları gerekmektedir.



Pedagojik Formasyon Hakkında Sıkça Sorulan Sorular (SSS)

Pedagojik formasyon ücreti ne kadar?

Pedagojik formasyon sertifika programlarının ücretleri üniversitelere göre değişiklik gösterebilmektedir.



Pedagojik formasyon şartları nelerdir?

Pedagojik formasyon sertifika programlarına başvurabilmek için en az dört yıllık lisans programından mezun olmak gerekmektedir.

Bazı programlar için yabancı dil puanı veya KPSS puanı gibi ek şartlar da aranabilmektedir.

Pedagojik formasyon ile öğretmen olmak garantili mi?

Pedagojik formasyon sertifikası, öğretmenlik mesleğine geçiş için gerekli olan bir şarttır.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.