Gündem Haber Girişi : 25 Ekim 2023 10:28

Öğrenciye 10 GB Ücretsiz İnternet ne zaman verilecek, 10 GB ÜCRETSİZ internet başvurusu nasıl yapılır?

Öğrenciye 10 GB Ücretsiz İnternet ne zaman verilecek, 10 GB ÜCRETSİZ internet başvurusu nasıl yapılır?

10 GB ÜCRETSİZ İNTERNET SON DAKİKA AÇIKLAMASI: Üniversite öğrencilerine 10 gb ücretsiz internet kampanyası Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından duyurulmuştu. Kararın Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından netleşti. Peki, üniversite öğrencilerine 10 GB ücretsiz internet şartları neler, başvurular başladı mı, ücretsiz 10 GB internet başvurusu nasıl yapılır? İşte detaylar..

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Örgün eğitimdeki üniversiteli gençlerimizin bir hatla sınırlı olmak üzere 12 ay boyunca aylık ücretsiz 10 GB kota tanımlıyoruz” şeklinde duyurduğu; üniversiteli gençlere bedava internet kotası düzenlemesi için tarih belli oldu. Ücretsiz internet projesinden 3,6 milyon gencin faydalanması bekleniyor. Öğrenciler ücretsiz internet ne zaman başlayacak? sorusunun cevabını arıyor.

"Örgün eğitimdeki üniversiteli gençlerimizin bir hatla sınırlı olmak üzere 12 ay boyunca aylık ücretsiz 10 GB kota tanımlıyoruz”

‘Yükseköğretim Öğrencilerine Teknolojik Cihaz ve İnternet Desteği Verilmesine İlişkin Karar’ Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre öğrenciler için sağlanacak internet desteği, bir hatla sınırlı olmak üzere 12 ay boyunca ücretsiz, aylık en fazla 10 gb yıllık ise 120 gb olacak.

10 GB ÜCRETSİZ İNTERNET SON DAKİKA AÇIKLAMASI:

ÖĞRENCİLERE 10 GB ÜCRETSİZ İNTERNET NE ZAMAN VERİLECEK?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, üniversiteli gençlere ücretsiz 10 GB’lik internete dair şu sözleri kullandı: “Sayın Cumhurbaşkanı’mızın sizlere vadettiği 10 GB internetle ilgili süreci aşağı yukarı tamamladık. Gençlik ve Spor ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile çalışıyoruz. Bu ayın sonuna yetiştirmeye çalışıyoruz ama yetişmezse de kasım ayının başında hazır olmuş olacak. Onları size vermiş olacağız. Bilgisayar ve cep telefonuna ciddi bir destek sağlamış olacağız. O da netleşti.”

ÖĞRENCİLERE 10 GB ÜCRETSİZ İNTERNET ŞARTLARI

Öğrencilere 10 GB internet desteği ve vergisiz telefon satışı hakkında karar Resmi Gazete’de yer aldı:

  • * Satın alma tarihi itibariyle 26 yaşından gün almamış olan – açık öğretim öğrencileri hariç – Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı yükseköğretim öğrencilerinin her birine, bir defaya mahsus olmak üzere teknolojik cihaz desteği ve bir yıllık internet desteği sağlanır.
  • * Bu destek, nihai satış 9 bin 500 TL’yi aşmayan mobil telefon ve cihatları ile bilgisayar cihazlarının elektronik ortamda düzenlenen fatura ile yapılan satın alımlarda kullanılır.
  • * İkinci el cihaz satın alımları bu destek kapsamı dışındadır.
  • * Her öğrencinin bir defaya mahsus olmak üzere kullanabileceği teknolojik cihaz destek tutarı toplamı en fazla 5 bin 500 TL’dir.
  • * Söz konusu öğrenciler için sağlanacak internet desteği, bir hatla sınırlı olmak üzere 12 ay boyunca ücretsiz aylık en fazla 10 GB olacak şekilde yıllık 120 gb’dir. Bu destek, ilgili öğrenci adına kayıtlı bir hatla kullanılır.
  • * Edinilen mobil telefon cihazları, destekten yararlanma tarihinden itibaren en az iki tam yıl süre ile sadece destekten yararlanan tarafından kullanılır.
  • * Bu kararda yer alan şartların ihlalinin veya desteklerden usulsüz yararlanıldığının tespit edilmesi halinde, yararlanılan destek tutarı, ödemenin yapıldığı tarihten itibaren gecikme zammı oranında hesaplanacak faiz ile birlikte destekten yararlanandan geri alınır.
  • * Bu karar kapsamında verilen destekler GSB bütçesine bu amaçla tahsis edilen ödenekten karşılanır.

10 GB ÜCRETSİZ İNTERNET BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Bakan Uraloğlu daha önce yaptığı açıklamada şunları söylemişti

Gençlerimize Cumhurbaşkanımız müjdeyi verdi. 3,6 milyon gencimizi kapsayacak proje. 3 operatörden tekliflerimizi aldık, 12 ay süre içinde mutabakat sağladık. Gençlere verme noktasındayız. Ücretsiz internet projesi için 10 gb interneti hak eden kişilerin kullanmasını sağlamış olacağız. Gerek cep telefonundan gerek IMEI numarasından örtüşmesini sağlayacağız. Başkası kullanamayacak. BTK ile bunu sağlama yeteneğine sahibiz. Bu ay 10 gb internet başlar. En ihtiyaç olan nokta bu ay. Gençler hangi operatörü kullanıyorlarsa o operatörü kullanabilecekler.

Yerli üretim şartı, sınır fiyat konuldu, onun altında kalan yerli üretim markalarına uygulanacak cep telefonu kampanyası var, o da bu ay hayata geçirilir.