Eğitim Haber Girişi : 10 Haziran 2024 13:42

Öğrencilere Tecrübelerini Aktardı

Öğrencilere Tecrübelerini Aktardı
Öğrencilere Tecrübelerini Aktardı

GHV Mustafa Saffet Fen Lisesi sene sonu etkinliklerinin ‘Edebiyat Günü’ konuğu Gazeteci Yazar Metin Yazıcı oldu.

 

İlçemizin en başarılı okullarından biri olan ve Okul Müdürlüğünü Osman Kılıç’ın yaptığı GHV Mustafa Saffet Fen Lisesi sene sonu etkinlikleri düzenledi.

 


Akademik başarının yanında kültürel, sosyal, sanatsal ve sportif etkinliklere de çok önem veren ve tiyatro, konser, sergi, dinleti etkinlikleriyle beğeni toplayan Mustafa Saffet Fen Lisesi'nde geleneksel Edebiyat Günü etkinliğinde Pendik Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Metin Yazıcı bir söyleşi yaptı.


Metin Yazıcı ile gerçekleştirilen söyleşi öğrenciler tarafından dikkatle dinlendi. Gazetecilik ve yazarlık ile ilgili konuşan Metin Yazıcı, gençlere kendilerini bekleyen gelecekte başarılı olmaları için; dünyayı tanımalarını, yabancı dil bilmeleri gerektiğini, özellikle okumalarını tavsiye etti. Daha sonra okul kütüphanesinde Yazı ve Edebiyat Kulübü öğrencileriyle buluşan Metin Yazıcı, soruları cevapladı.


Program çerçevesinde; koridorlarda tekerleme söyleme yarışması, edebiyat bilgi yarışması yapıldı. Öğrencilerin tasarladıkları ayraçlar büyük ilgi gördü. Hatıra köşesinde fotoğraflar çekildi, anı defteri yazıldı ve postişlerden oluşan bir pano gün boyunca dolduruldu.
 


Matematik başlığında ise şifre çözümleri, çok basamaklı sayıların kolay yoldan çarpılması, çember ile ilgili ispatlar, zeka oyunları masalarında ilginç ve eğlenceli etkinlikler yapıldı.
 


Voleybol turnuvasının final maçı ile birinci gün etkinlikleri tamamlandı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.