O Hikaye Senin

Hayatında sana ait, seni hatırlatan senden parçalar olmalı…
Çok özel şeyler olması şart değil. Yeter ki, gerçekten seninle bütünleşen, karakterini yansıtan ve seni mutlu eden şeyler olsun.
Kendini yansıtabildiğin, keyif alabildiğin her şey; hem yakınındaki insanlara, hem de yıllar sonra seni hatırlayan bir çok insana güzel duygular hissettirecektir.
Öncelikle,
Seni anlatan ve mutlu eden bir şarkın olsun. Hayatına her giren insana “bu benim şarkım bak” diye dinlet. Bir gün o kişinin hayatından çıktığında bir radyoda denk gelirse, seni hatırlasın.
Tek bir parfümün olsun. Öyle bir sana ait olsun ki, bir yabancıda bile duysa “acaba burada mi” diye kokuyu duyanın gözü seni arasın.
Sınırların olsun aşılamayacak. Duvarların olsun yıkılamayacak. Herkes bilsin. Ona göre davransın.
Bir alanın olsun. Kapısını kapattığında gerçek sen olabildiğin. Dört duvardan birinin dibine çöküp ağlayabildiğin. Güçsüzlüğünü yaşayabildiğin. Sonra daha güçlü kalkabildiğin. Kaldığın yerden devam edebildiğin. İnsan en çok kendini özlüyor çünkü.
Vakit ayırdığın bir ailen olsun. Yarın kaybettiğinde keşke daha çok zaman ayırsaydım demeyeceğin. Pişmanlık kötüdür. Kıymetini bil. Yarın ne olacağı belli değil.
Bir tane en yakın arkadaşın olsun. Sadece kötü günde değil, iyi günde de aradığın ilk kişi olsun. Birbirinizi toparlayın. Yaralarınızı sarın. Herkes gittiğinde “şanssızlığınıza” biraz gülün, biraz ağlayın.
Bir evlat edin. Bir kedi olur, bir köpek de. Ama olsun. Kapılarını aç. Senden olmayan ama senin ilgine bakımına muhtaç bir kalbin atışlarını ellerinde hisset. Bir canlının hayatını değiştirmek acayip bir şey.
Bol bol kitap oku biri seni derinden etkileyene kadar oku. Onu bulduğunda kimseyle paylaşma. O hikaye senin. Beğenmediğin sayfayı yırt sevdiğin yerleri yıldızlarla donat. Başucunda dursun. Belki bir gün biri gizlice o sayfaları keşfeder. Seni daha iyi tanıma imkanı olur.
VE
Bir sevdiğin olsun tabi. Belki hayallerindeki gibi olmaz koşullar ama bir şeyleri birlikte var etmenin tadı bir başka. Para amaç değil, araç olsun mutluluğuna. Olmadığı zaman da elindekini cömertçe paylaşabil. Onunla kimi zaman mutlu, kimi zamansa mutsuz günlerin olsa da, yaşadıklarına anılarımız diye sahip çıkacağın bir sevgi yaşa.
Son söz; Kalbini temiz tut. Unutma yaptığın her iyilik bir gün sana geri döner.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.