Gündem Haber Girişi : 20 Ekim 2023 19:08

Murat Milletsever Açıkladı! Pendik’te Son Bir Yılda İşlenen Suç Oranları

Murat Milletsever Açıkladı! Pendik’te Son Bir Yılda İşlenen Suç Oranları

İlçe Emniyet Müdürü Murat Milletsever, Pendik genelinde son bir yılda işlenen suç oranları hakkında bilgilendirme yaptı. Peki, Pendik’te işlenen suç oranları neler, en çok hangi konu şikayet ediliyor?

İşte detaylar…

Huzur toplantısında açıklamalarda bulunan İlçe Emniyet Müdürü Murat Milletsever, 2023 yılından bu yana birçok suç oranında azalma olduğu belirterek, Pendik’in yakın ilçelere nazaran güvenlik konusunda iyi bir sıralamada yer aldığını söyledi.

Pendik İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün 2023 yılı ‘Huzur Toplantısı’ ilçe protokolü, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşları ve basın mensuplarının katılımıyla gerçekleşti. Marriot Hotel’de düzenlenen toplantıda, Pendik genelinde son bir yılda işlenen suç oranları ile mücadeleyi kapsayan sunum yapıldı.

Pendik İlçe Emniyet Müdürü Murat Milletsever’in sunumu ile başlayan toplantıya; Pendik Kaymakamı Mehmet Yıldız, Tuğamiral Recep Erdinç Yetkin,  Belediye Başkanı Ahmet Cin, Pendik Belediye Başkan Yardımcısı Vahap Doğan, AK Parti İlçe Başkanı Özer Sarıkaya, CHP İlçe Başkanı Niyazi Güneri, MHP İlçe Başkanı Kerim Kaya, İYİ Parti İlçe Başkanı Süleyman Turan, Vatan Partisi  İlçe Başkanı Hikmet Kırık, Yeniden Refah Partisi İlçe Başkanı Fahrettin Karakurt, Saadet Partisi İlçe Başkanı Yasin Kadıoğlu, Pendik Kent Konseyi Başkanı Süleyman Yılmaz, Marmara Hastanesi Başhekimi Hakan Gündüz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Aytekin Yılmaz, AHİSİAD Başkanı İbrahim Çam, İlçe Müftüsü Musa Bilgiç, PENDEF Başkanı Murat Çevik, mahalle muhtarları, sivil toplum kuruluşu üyeleri ve basın mensupları katılım sağladı.

Program saygı duruşu ve ardından okunan İstiklal Marşı sonrası başlayarak, Pendik genelindeki suçlarla mücadeleyi ele alan açıklamalarla devam etti. İlçe Emniyet Müdürü Murat Milletsever tarafından gerçekleştirilen sunumda ilçe genelinde suçlarla mücadele kapsamında bugüne kadar alınan önemler sıralandı.

PENDİK’TE EN ÇOK ŞİKAYET ‘DIŞARIDA ALKOL ALIMI’

Emniyet Müdürü Murat Milletsever, Pendik’te en çok ‘dışarıda alkol alımı’ ile ilgili şikayetler olduğunu belirtti. Pendik Belediyesi iş birliğinde Zabıta birimleriyle birlikte ortak bir ekip kurularak, 2.328 kişi hakkında yaklaşık 2 milyon lira para cezası kestiklerini söyledi.

1 MİLYON 115 BİN KİŞİYE GBT SORGULAMASI

Murat Milletsever, 1 Ocaktan itibaren 1 milyon 115 bin kişinin GBT sorgulaması yapıldığını ifade ederek bu sorgulamalarda 3.716 kişinin aranan şahıslar olduğunu belirtti. Bu kişilerin yakalandığını vurguladı. Murat Milletsever yapılan aramalarda 525 ruhsatsız silahla birlikte 147 adet kuru sıkı tabancanın ele geçirildiğini söyledi.

FUHUŞA ARACILIK EDEN 12 YER KAPATILDI

Milletsever, Pendik’te gerçekleşen uygulamalarda fuhuşa aracılık eden 12 ikametin kapatıldığını, 19 bin 535 umuma açık yerlerin denetlenerek 40 iş yerinin ise mühürlendiğini ifade etti. Farklı 17 ayrı iş yeri ile ilgili de yasal işlem yapıldığını dile getirdi.

OLAY AYDINLATMADA BAŞARI YÜZDE 99

Murat Milletsever toplantıda, bir ilçenin başarısının asayiş suçlarından değerlendirildiğini belirterek, 2023 yılında kişilere karşı işlenen suçların 5.506 olduğunu geçen yıla nazaran olay sayılarında yüzde 4’lük bir düşüş meydana geldiğini söyledi. Olay aydınlatmada ise başarının yüzde 99 olduğunu ifade etti.

MAL VARLIĞI SUÇLARINDA YÜZDE 30 DÜŞÜŞ

Mal varlığı ile ilgili suçlarda ise yüzde 30 oranda bir düşüş oluştuğunu sözlerine ekleyen Murat Milletsever, bu başarıda personelin çok büyük emekleri olduğunu ifade ederek tüm emniyet biriminde görev alan personeline teşekkür etti.

İlçede huzurun sağlanmasına yönelik çalışmaların devam ettiğini aktaran Milletsever, 2023 yılından bu yana birçok suç oranında azalma olduğu belirterek, Pendik’in yakın ilçelere nazaran güvenlik konusunda iyi bir sıralamada yer aldığını söyledi.

Toplantıda Pendik Kaymakamı Mehmnet Yıldız, Pendik Garnizon Komutanı Tuğamiral Recep Erdinç Yetkin, Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin de söz alarak emniyet mensuplarına başarılar dileyen birer selamlama konuşması yaptılar.

Toplantı, soru – cevap kısmının ardından sona erdi.