Gündem Haber Girişi : 26 Mart 2024 16:17

Kıyasıya Yarış

Kıyasıya Yarış
Tüm adaylar seçimi kazanacakmış gibi yarışa asılıyorlar. Seçmenlerle birebir temas kurulurken, sosyal medya da yoğun bir şekilde kullanılıyor. Etkinlikler için bütçeler sonuna kadar zorlanıyor…

TARİHİ MÜCADELE

Pendik ilçesi tarihinin en hareketli seçim yarışına sahne oluyor.

Belediye başkanlığını kazanma noktasında iddiasını ortaya koyan parti ve adayların yanı sıra, oy oranları nispeten düşük olan parti ve adaylar da ‘seçimi kazanacakmış gibi’ performans gösteriyorlar. En küçük hedef, meclise üye sokabilmek.

BÜYÜKŞEHİR DE ÖNEMLİ

İlçedeki belediye başkanlığı ve meclis üyeliklerinin beraberinde; alınacak oyların İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve meclis üyelikleri için de önemli olması, bu yarışa özel bir anlam kazandırmış durumda.

Taraflar ilçeyi kazanıp İstanbul’u kaybetmek ya da İstanbul’u kazanıp ilçeyi kaybetmek istemiyorlar.

HER YERE VE HERKESE

Siyasi partiler ve adayları, oluşturdukları timlerle Pendik’in tüm mahallelerini cadde cadde, sokak sokak tarıyorlar. Bazı noktalara birden fazla temas sağlanıyor. Esnaflar, sivil toplum örgütleri, muhtarlar, vatandaşlar birebir ziyaret ediliyor. ‘Ulaşılmadık yer, sıkılmadık el bırakmayacağız’ sloganı pratikte de yerini buluyor.

PROJELER SAVAŞI

Bu seçimlerin en çarpıcı özelliklerinden biri de tarafların vaatleri. Adeta bir proje yarışı yaşanmakta. Çevreye, insana, hayvana, sosyal ve kültürel hayata ilişkin birçok albenili proje mevcut.

DEV BÜTÇELER

İlçe siyasi tarihinin belki de en yüksek bütçeli seçimini yaşıyoruz. Bayraklar, bez afişler, proje katalogları, broşürler, el ilanları, sosyal medya – internet reklamları ve çeşit çeşit promosyon malzemelerine maddi kaynak akıtılıyor. Toplantılar, davetler, özel organizasyonlar için de masraftan kaçınılmıyor.

KAVGA GÜRÜLTÜ YOK

Kıyasıya bir mücadele verilirken, şu ana kadar emniyetin müdahale etmesini gerektirecek herhangi bir kavga - tartışma olayının yaşanmamış olması sevindirici. Yarış centilmence sürüyor.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.