Siyaset Haber Girişi : 07 Kasım 2023 13:49

İYİ Parti’nin Pendik Belediye Başkan Adayı Süleyman Turan

İYİ Parti’nin Pendik Belediye Başkan Adayı Süleyman Turan

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in katıldığı TBMM grup toplantısında, Pendik İlçe Başkanı Süleyman Turan, Pendik Belediye Başkan Adayı olarak resmen açıklandı

YAKLAŞIK 5 yıldır Pendik’te ilçe başkanı olarak görev yapan Süleyman Turan, partisi tarafından Pendik Belediye Başkan Adayı olarak gösterildi.

Süleyman Turan, adaylığı ile ilgili olarak şu sözlere yer verdi: “Genel Başkanımızın Meral Akşener’in takdirleri ile, İstanbul’umuzun incisi Pendik’te Belediye Başkan Adayı olarak uygun görülmek, hayatımdaki en güzel ve en anlamlı görevlerden biri oldu.
Yüce milletimize ve Pendikli hemşerilerime hizmet etmek, bu yolda yürümek benim için bir şereftir. Allah yolumuzu açık etsin” dedi.

SÜLEYMAN TURAN KİMDİR?

Süleyman Turan, Ağrı – Patnos 08.09.1978 doğumludur. İki çocuk babasıdır. İstanbul Teknik Üniversitesi mezunudur. Yaklaşık 30 yıldır Pendik’te ikamet etmektedir. Sanayi ve gıda sektöründe iş yapmaktadır.
Siyasi hayatı, orta okul yıllarında Kaynarca Ülkü Ocakları ile başladı.
1995 yılında DYP Pendik Gençlik Kolu Teşkilat başkanı olarak görev yaptı. Sonrasında, İYİ Parti Kartal ilçe kurucusu ve başkan yardımcısı, genel merkez STK koordinatörü olarak; şu an Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Burak Akburak ile çalıştı. 2017 yılında İYİ Parti’ye geçti. Kuruluş aşamasındaki çalışmalara da bizzat katıldı, görev aldı. 28.11.2018 tarihinde Pendik İlçe Başkanlığına atandı. 5 ay kadar sonra da olağan kongre ile tekrar ilçe başkanı seçildi.
Yaklaşık 5 yıldır İYİ Parti Pendik ilçe başkanlığı görevini yürütmekte.