Gündem Haber Girişi : 27 Mart 2023 11:04

İstanbul’daki operasyonda kaçak dinleme cihazları ele geçirildi

İstanbul’daki operasyonda kaçak dinleme cihazları ele geçirildi

Bakanlıktan yapılan açıklamaya nazaran, Gümrükler Koruma Genel Müdürlüğü Operasyon Şubesi tarafından gerçekleştirilen tahlillerde, İstanbul’da faaliyet gösteren ithalatçı bir firma ismine süreç gören 8 adet konteynerin kaçakçılık tarafından riskli olduğu değerlendirildi. Bunun üzerine Ankara’dan özel olarak görevlendirilen operasyon takımı harekete geçti ve İstanbul’da misyonlu Gümrük Koruma gruplarıyla koordineli halde limana intikal edildi.

Gümrük tescil süreçlerin gerçekleştiği Haydarpaşa Gümrük Alanına ulaşılmasının akabinde kuşkulu görülen 8 konteyner gruplarca tespit edilerek ayrıntılı bir biçimde denetimden geçirildi. Konteynerde bulunan eşyalar peyderpey incelenerek eşyaların nitelik, cins, sayı, tartı tarafından tespit ve ölçümleri yapıldı. İncelemeler sonucunda beyan harici ve farklı beyan edilen çok sayıda ve farklı tıpta eşyanın bulunduğu saptandı.

Söz konusu eşyaların ortasında sayısı toplamda 90 bini bulan elektrikli aydınlatma aygıtı, tıraş makinesi, oyuncak, termos, akü şarj aleti, uzatma kablosu, akım muhafazalı priz, kamera koruması, dinleme aygıtı ve kulaklığı, saklı kamera, takip aygıtı, hoparlör aksamı, multimedya, prejektör ve led modül lamba bulunduğu tespit edildi.





Eşya ortasında çok sayıda beyan harici dinleme aygıtı, kapalı kamera vb. bâtın takip aygıtları ele geçirildi. Takımlarca ele geçirilen kaçak eşyaya el konulurken, yapılan hesaplamalarda eşyanın bedelinin 6 milyon 30 bin Türk Lirası olduğu belirlendi.

 Olayla ilgili soruşturma İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde devam ediyor.

Hibya Haber Ajansı