Dünya Haber Girişi : 19 Ocak 2024 15:52

İsrail Gazze'de 24 bin 762 Filistinliyi öldürdü

İsrail Gazze'de 24 bin 762 Filistinliyi öldürdü

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, İsrail'in Gazze Şeridi'ne 105 gündür sürdürdüğü saldırılara ilişkin bilgi verdi.

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana devam eden saldırılar, son 24 saat içinde 142 Filistinlinin daha hayatını kaybetmesine neden oldu. Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, yaptığı açıklamada, İsrail güçlerinin son 24 saat içinde Gazze'de 142 Filistinliyi öldürdüğünü ve 278 Filistinliyi yaraladığını bildirdi.

7 Ekim'den bu yana devam eden saldırılarda hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 24 bin 762'ye, yaralı sayısının ise 62 bin 108'e yükseldi. Kudra, halen enkaz altında ve yol kenarlarında ölülerin bulunduğunu ancak sağlık ekipleri ile sivil savunma görevlilerinin cenazelere ulaşamadığını vurguladı.

Filistin topraklarında yaşanan trajedi devam ederken, İsrail'in saldırılarına son verilmesi için çağrılar yükseliyor. Sivil kayıpların arttığı bu süreçte, bölgesel istikrarın sağlanması ve barışçıl çözümlere odaklanılması için girişimlerin önemi bir kez daha vurgulanıyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.