Gündem Haber Girişi : 31 Ekim 2023 16:12

İHH’dan İsrail’in katliamına tepki: İncirlik Üssü’ne Gidiyoruz

İHH’dan İsrail’in katliamına tepki: İncirlik Üssü’ne Gidiyoruz

İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım cuma günü tepki olarak Türkiye’nin her yerinden İncirlik Üssü‘ne yürüyeceklerini açıkladı.

İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, “İsrail‘in Gazze’deki sonu gelmeyen katliamlarına tepkimizi daha da arttırmak ve mazlumların sesi olmak için cuma günü tüm Türkiye’den araçlarımızla İncirlik Üssü’ne gidiyoruz. Ayağa kalkın” ifadelerini kullandı.

“İNCİRLİK’E GİDECEĞİZ”

İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, düzenlediği basın açıklamasıyla İsrail’in Filistin‘e yönelik saldırılarını durmaması halinde Türkiye’nin her yerinden İncirlik Üssü’ne yürüyeceklerini ifade etti. Yıldırım, “Cuma günü yola çıkacağız. Sakın bize kimse ‘dur’ demesin. Filistin’de şu an 32 bin bina çökmüş durumda. Acilen ateşkes yapılıp, insani yardım koridorunun açılması lazım. Cuma günü binlerce araçla İncirlik’e doğru yürüyeceğiz. Çok tarihi günlerden geçiyoruz. Bunun için de dünya haklarına çok büyük görevler düşüyor. Devletlerin ve liderlerin çılgınlaştığı bir dönemdeyiz. Bunun için bütün dünyada ‘Hakların kardeşliği’ hareketini başlatacağız.” dedi.

“İNCİRLİK’İN KAPATILMASINI TBMM’DE GÜNDEM YAPIN”

TBMM’ye de çağrı yapan Yıldırım, “İncirlik ve Kürecik’in kapatılması için mecliste gündem yapın. Kim bunu gündeme getirirse ve buna olumlu oy verirse tarihin şanlı sayfasına ismini yazdıracaktır. İsrail bizim yaptırdığımız hastaneleri bombalayacak, bize gözdağı verecek biz İncirlik’i açık tutacağız. Yok öyle bir şey.” dedi.