Gündem Haber Girişi : 02 Şubat 2024 15:17

Hayvanseverlerden Basın Açıklaması: Sokak Hayvanlarına Sahip Çıkalım

Hayvanseverlerden Basın Açıklaması: Sokak Hayvanlarına Sahip Çıkalım

Pendik Hayvanseverler Platformu, 2 Şubat Cuma günü sahildeki Atatürk heykelinin bulunduğu meydanda sokak hayvanlarına yönelik olarak bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Platform sözcüsü Elmas Bayraktar açıklamasında şu sözlere yer verdi:

“Bu dünya sadece insanlara ait değil. Sokak hayvanlarının da bizim gibi yaşam hakları var. 5.199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu çerçevesinde bu haklar yasallaştırılmış ve olumsuz davranışlar için cezai maddeler ön görülmüştür.



Fakat mevcut durumu değerlendirdiğimizde sokak hayvanlarının fazlasıyla ihmal edildiğini, kötü muamele gördüğünü, bir canlı olarak hak ettikleri ilgi ve sevgiyi görmediklerini gözlemliyoruz.

Bizler bugün burada onların haklarını savunmak, sağlık, barınma ve yaşam koşullarının iyileştirilmesini temin etmek, kamuoyunda gerekli duyarlılığın oluşmasını sağlamak için toplandık.



Öncelikle barınaklardaki uygunsuz şartların iyileştirilmesi gerekmekte. Özelde isim verecek olursak Tepeören’deki hayvan barınağının her anlamda yetersiz olduğunu işaret edebiliriz.



Trafikte birçok kedi, köpeğin dikkatsiz sürücüler yüzünden telef olduğuna şahit oluyoruz. Gerekli noktalara kasislerin konmasını istiyoruz.  



Yetkili kurumlardan sokak hayvanlarına yönelik olarak; kısırlaştırma, tedavi, bakım, aşı, yemek, su, defin işlemleri gibi konularda etkin – iyileştirici uygulamaları hayata geçirmelerini, veterinerlerle iş birliği içerisine girerek hayvan tedavi merkezleri oluşturmalarını, kamuoyundan da duyarlılık göstererek yaptırımcı bir rol üstlenmelerini bekliyoruz.”

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.