İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi Hukuk Kulübü tarafından düzenlenen programda, “Yargı Reformu Stratejisi: Dijitalleşme, Adil Yargılanma ve Yeni Düzenlemeler” başlığı ele alınacak. Programa konuşmacı olarak katılacak olan eski Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, hukuk alanındaki reform süreçlerine ilişkin değerlendirmelerde bulunacak.
Pendikli siyasetçi kimliğiyle de tanınan ve bir dönem AK Parti Pendik İlçe Başkanlığı görevini yürüten Yılmaz Tunç’un, genç hukukçularla Türkiye’nin adalet vizyonunu paylaşacağı belirtildi.
“Türkiye Yüzyılı’nın adalet vizyonu konuşulacak”
Program kapsamında, dijitalleşen yargı sistemi, adil yargılanma hakkı ve yeni hukuki düzenlemeler üzerine değerlendirmeler yapılacak. Tunç’un konuşmasında, hukukun üstünlüğünü esas alan, gecikmeyen ve öngörülebilir bir adalet sistemi hedefi doğrultusunda yürütülen reform çalışmalarına değinmesi bekleniyor.
Etkinlikte ayrıca İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sera Reyhani Yüksel de yer alacak.
Program 14 Mayıs’ta gerçekleştirilecek
İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi Büyük Konferans Salonu’nda (AE115) düzenlenecek program, 14 Mayıs Perşembe günü saat 11.00’de başlayacak. Üniversite öğrencileri ve hukuk camiasının programa yoğun ilgi göstermesi bekleniyor.

