Kültür ve Sanat
Yayınlanma : 25 Eylül 2026 12:21

PENHAD’dan Çocuklara Özel Resim Kursu: Eğitimler 3 Ekim’de Başlıyor

PENHAD’dan Çocuklara Özel Resim Kursu: Eğitimler 3 Ekim’de Başlıyor
Muammer Eşsiz başkanlığındaki Pendik Halk Dansları Topluluğu Derneği (PENHAD), çocukların hayal dünyalarını sanatla buluşturmak amacıyla “Çocuklar İçin Resim Kursu” başlatıyor. Kurs, 3 Ekim Cumartesi günü başlayacak.

Çocukların hayal güçlerini renklerle ifade etmelerine ve sanatla gelişmelerine katkı sunmayı hedefleyen PENHAD, yeni bir sanat etkinliğine imza atıyor. “Haydi, hayallerimizi renklendiriyoruz!” sloganıyla düzenlenen Çocuklar İçin Resim Kursu, çocuklara resim ve farklı sanat dallarını deneyimleme fırsatı sunacak.

Birbirinden farklı sanat çalışmaları

Eğitmen Emel Şen tarafından verilecek kursta çocuklar; başlangıç kara kalem eğitiminin yanı sıra pastel boya, sulu boya ve akrilik çalışmalarıyla tanışacak. Program kapsamında ayrıca ebru atölyesi, ahşap boyama ve soğuk seramik heykel atölyesi de gerçekleştirilecek.

Çocukların yalnızca resim yapma becerilerini geliştirmeleri değil; hayal etmeleri, üretmeleri, keşfetmeleri ve kendilerini sanat yoluyla ifade etmeleri de amaçlanıyor.

Kurs sonunda ise çocukların çalışmalarının sergileneceği “Yıl Sonu Resim Sergisi” düzenlenmesi planlanıyor.

3 Ekim’de başlıyor

PENHAD Çocuklar İçin Resim Kursu, 3 Ekim Cumartesi günü başlayacak. Kurs saatleri 11.30 ve 13.30 olarak belirlenirken, eğitimler Pendik Batı Mahallesi, Erol Kaya Caddesi No:20 adresinde gerçekleştirilecek.

PENHAD tarafından yapılan duyuruda, çocukların sanatla iç içe keyifli bir eğitim süreci geçirmelerinin hedeflendiği belirtilirken, kontenjanın sınırlı olduğu da vurgulandı.

Dernek, çocuklarını sanatın renkli dünyasıyla buluşturmak isteyen aileleri kursa davet ederken, “Bir fırça, biraz boya ve kocaman bir hayal dünyası” anlayışıyla çocukların kendi rengârenk hikâyelerini ortaya çıkarmalarına imkân sunmayı amaçlıyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.