Süper Lig hedefi doğrultusunda kritik öneme sahip karşılaşma, konuk ekibin uzatma dakikalarında bulduğu golle 1-1 sona erdi. Bu sonuçla Pendikspor, play-off yarışında önemli bir fırsat kaçırmış oldu.
Maça Hızlı Başlayan Pendikspor Öne Geçti
Karşılaşmaya mutlak galibiyet parolasıyla çıkan Pendikspor, taraftarının da desteğiyle maça hızlı ve istekli başladı. İlk yarıda oyunun kontrolünü elinde tutan ev sahibi ekip, aradığı golü 21. dakikada buldu.
Mesut’un şık pasında savunma arkasına sarkan Görkem Bitin, kaleci Sehic’in önde olduğunu fark ederek yaptığı akıl dolu aşırtma vuruşla topu ağlara gönderdi ve Pendikspor’u 1-0 öne geçirdi. İlk yarı bu skorla sona ererken, Pendikspor etkili oyunuyla dikkat çekti.

Kırmızı Kart Maçın Gidişatını Değiştirdi
Mücadelenin kırılma anı 67. dakikada yaşandı. Golün sahibi Görkem Bitin, orta sahada Pedrinho ile girdiği ikili mücadele sonrası hakem tarafından doğrudan kırmızı kartla oyun dışında bırakıldı.
Bu kararın ardından 10 kişi kalan Pendikspor, hem oyun disiplinini hem de saha içi üstünlüğünü kaybetti. Bu dakikadan sonra Çorum FK oyunda baskıyı artırdı.
Thiam 90+3’te Eşitliği Sağladı
Eksik rakibi karşısında baskısını artıran Çorum FK, aradığı golü uzatma dakikalarında buldu. 90+3. dakikada ceza sahasında oluşan karambolde topu önünde bulan Mame Thiam, meşin yuvarlağı filelerle buluşturarak skoru 1-1’e getirdi.
Bu golle karşılaşma 1-1 eşitlikle tamamlandı.

Play-Off Yarışı Zora Girdi
Bu sonuçla Pendikspor 58 puana yükselirken, play-off hattındaki iddiası zora girdi. Temsilcimiz, gelecek hafta Iğdır FK deplasmanına konuk olacak.
Teknik Direktörlerden Açıklamalar
Maçın ardından Çorum FK Teknik Direktörü Uğur Uçar, play-off hattında yer aldıklarını hatırlatarak, “Bu takım bu sene bu ligden çıkacak” ifadelerini kullandı.
Pendikspor Teknik Direktörü Sinan Kaloğlu ise son dakika golü nedeniyle büyük üzüntü yaşadıklarını belirtirken, play-off hedeflerinin devam ettiğini vurguladı.

