Pendik Liselileri, Cumhuriyet Dragon Bot Kupası’na Hazırlanıyor
Pendik Belediyesi, “Pendik Cumhuriyet Kupası Dragon Bot Yarışları” öncesinde gençlerin takım ruhu ve koordinasyon becerilerini geliştirmek amacıyla özel bir eğitim programı başlattı.

İlçedeki liselerde öğrenim gören 11 ve 12. sınıf öğrencilerinden oluşan 1.000 genç, “Dragon Bot Eğitim Programı” kapsamında su sporlarıyla buluşuyor. Pendik Belediyesi Su Sporları Merkezi’nde düzenlenen eğitimlerde öğrencilere öncelikle teorik bilgiler aktarılıyor.
Eğitmenler tarafından Dragon Bot Teknesi’nin yapısı, kürek kullanımı ve su üzerindeki denge konularında verilen teorik bilgilendirmenin ardından öğrenciler, uygulamalı antrenmanlara katılıyor. Gençler, tekne içerisinde ekip halinde senkronize kürek çekme, tempolu hareket etme ve yön verme gibi pratiklerle yarışlara hazırlanıyor.
30 Ekim Perşembe günü kupayı kazanmak için ter dökecekler
Pendik Belediyesi, Pendik Kaymakamlığı, Pendik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Pendik İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlenen programın sonunda, 600 liseli öğrenci, okul takımları adına 30 Ekim Perşembe günü “Pendik Cumhuriyet Kupası Dragon Bot Yarışları”nda mücadele edecek. Genç Kızlar ve Genç Erkekler kategorilerinde yarışacak öğrenciler, kupayı kazanmak için ter dökecek.
Bakmadan Geçme
Pendik Belediyesinin 2027 Yılı Tahmini Bütçesi 14 Milyar TL Oldu
Pendik Belediyesi Tabiat Okulu’nda Eğitimler Başladı
Pendik Belediyesi Yeni Binası 12 Ekim'de Vatandaşların Hizmetinde
Pendik’e 4 Yeni Kütüphane Daha Geliyor
Pendik’te Kültür Sanat Sezonu Başladı
“28. İş’te Pendik Buluşmaları” Sona Erdi
