Siyaset
Yayınlanma : 25 Eylül 2025 15:15
Düzenleme : 25 Eylül 2025 15:23

Niyazi Güneri CHP İlçe Başkanlığına Yeniden Adaylığını Duyurdu

Niyazi Güneri CHP İlçe Başkanlığına Yeniden Adaylığını Duyurdu
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Pendik İlçe Başkanlığı kongresi öncesinde mevcut ilçe başkanı Niyazi Güneri, basın toplantısı düzenleyerek yeniden adaylığını resmen duyurdu.

ADAYLIK GEREKÇESİ: HUKUKSUZ TUTUKLAMALAR
 

Güneri, adaylık kararının temel gerekçelerini açıklarken, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanmasıyla başlayan CHP’ye yönelik hukuksuz tutuklamalara dikkat çekti.

Ayrıca kendisi ve CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik’in yargılandığı sürecin de kararında önemli bir motivasyon kaynağı olduğunu belirtti.



SÖZÜMÜN ARKASINDAYIM

 

Başkan Güneri, 2024 yerel seçimlerinde Pendik Belediye Başkanlığı’nı kazanamamaları durumunda bir daha aday olmayacağı yönündeki önceki açıklamasının arkasında durduğunu vurguladı.




Mevcut olağanüstü siyasi şartlar ve parti içindeki mücadele gerekliliğinin adaylık kararını etkilediğini söyledi.



OLAĞANÜSTÜ DURUMLARDA OLAĞANÜSTÜ KARARLAR
 

Güneri, olağanüstü şartların söz konusu olduğu dönemde adaylığın gerekliliğini ifade ederek, kendisiyle birlikte mücadele eden CHP Pendik Kadın Kolları Başkanlığı ve tüm partililere teşekkür etti.
 

DELEGELERE MESAJ
 

Kendisi ve CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik’in yargılandığı davada korkup kaçmayacağını belirten Güneri, delegelerin desteğiyle yarım kalan görevini en iyi şekilde tamamlamak için aday olduğunu sözlerine ekledi.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.