Kültür ve Sanat
Yayınlanma : 25 Eylül 2026 16:56

Melike Bostancı Qassab, Pendik Kitap Fuarı’nda Okurlarıyla Buluşuyor

Melike Bostancı Qassab, Pendik Kitap Fuarı’nda Okurlarıyla Buluşuyor
Pendikli yazar Melike Bostancı Qassab, “Meçhulce: Asr-ı Saadet’in İzinde” adlı kitabının imza günü için Pendik Kitap Fuarı’nda okurlarıyla bir araya geliyor.

Pendik’te düzenlenen Pendik Kitap Fuarı, yazar ve kitapseverleri buluşturmaya devam ediyor. Fuar kapsamında Pendikli yazar Melike Bostancı Qassab, okuyucularıyla bir araya gelerek ilk kitabı Meçhulce: Asr-ı Saadet’in İzinde için imza günü gerçekleştiriliyor.

İMZA GÜNÜ 25-26 EYLÜL’DE

18-27 Eylül 2026 tarihleri arasında Pendik Sahil Meydanı’nda düzenlenen fuarda Bostancı Qassab, 25-26 Eylül Cuma ve Cumartesi günleri 11.00-18.00 saatleri arasında okurlarıyla buluşacak.

Yazar, imza gününde Meçhulce kitabını imzalarken okuyucularıyla sohbet etme ve kitabına ilişkin değerlendirmelerini paylaşma fırsatı da bulacak.

 

“MEÇHULCE” İKİNCİ BASKIYA ULAŞTI

Emin Yayınları tarafından yayımlanan Meçhulce: Asr-ı Saadet’in İzinde, kısa sürede gördüğü ilginin ardından ikinci baskıya ulaştı. Eser, Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi başta olmak üzere Türkiye genelindeki çeşitli kütüphanelerin koleksiyonlarında da yerini aldı.

İslam tarihinin ilk dönemini alışılmış biyografi kalıplarının dışında bir anlatımla ele alan kitapta Hz. Ebû Bekir, Hz. Mus’ab bin Umeyr, Hz. Bilâl ve Hz. Hafsa gibi önemli isimler, hayalî röportajlar üzerinden günümüz okuyucusuyla buluşturuluyor.

 

GEÇMİŞ İLE BUGÜN ARASINDA BAĞ KURUYOR

Kitabının ortaya çıkış amacını değerlendiren Melike Bostancı Qassab, eserde İslam tarihinin sembol isimlerinin adalet, sadakat ve iman eksenindeki duruşlarını günümüz insanının dünyasıyla buluşturmayı hedeflediğini belirtiyor.

Bostancı Qassab, bu yaklaşımını, “O büyük insanların adalet, sadakat ve imandan sapmayan dik duruşlarını, günümüz dünyasının karmaşasında yönünü arayan modern insana yeniden hatırlatmak” amacıyla yola çıktığını ifade ederek anlatıyor.

PENDİKLİ YAZARIN EDEBİYAT VE MEDYA ÇALIŞMALARI

Pendik İmam Hatip Lisesi mezunu olan Melike Bostancı Qassab, Bursa Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden 2016 yılında mezun oldu. Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde Kur’an Kursu Öğreticisi olarak görev yapan Bostancı Qassab, mesleki çalışmalarının yanı sıra medya alanında da faaliyet gösteriyor.

Toplumsal konuları ele aldığı “Hiza-İzah” adlı programın yapımcılığını ve sunuculuğunu da üstlenen Bostancı Qassab, yazarlık çalışmalarını sürdürüyor.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.