27-30 Ağustos tarihleri arasında düzenlenen 6. Pendik Kahve Festivali, dört gün boyunca kahve tutkunlarını ve farklı şehirlerden gelen ziyaretçileri Pendik’te buluşturdu. Festivali toplam 145 bin kişi ziyaret etti.
Bu yıl 47 yerli ve yabancı firmanın katıldığı festivalde ziyaretçiler, farklı kahve çeşitlerini deneyimleme fırsatı bulurken çeşitli etkinliklere de katıldı. Yerel ve ulusal ölçekte yoğun ilgi gören festivale, farklı ilçe ve şehirlerden de çok sayıda katılım sağlandı.
Festival kapsamında kahve kültürüne yönelik söyleşiler ve uygulamalı atölyeler düzenlenirken, katılımcılar Kahoot Yarışması ve Drone Futbolu gibi etkinliklerle keyifli vakit geçirdi.
Başkan Ahmet Cin: “Kahve markalarının Pendik’te arttığını görüyoruz”
Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, festival alanını vatandaşlarla birlikte gezerek etkinliklere katıldı. Festivalin her yıl daha kapsamlı bir organizasyona dönüştüğünü belirten Cin, etkinliğin Pendik’te kahve sektörünün gelişimine de katkı sunduğunu ifade etti.
Başkan Ahmet Cin, “Bu festival sayesinde kahve markalarının Pendik’te arttığını görüyoruz.” dedi.
Festival konserlerle renklendi
Kahve Festivali, gün boyunca gerçekleştirilen etkinliklerin yanı sıra akşam saatlerindeki konser programlarıyla da müzikseverlere keyifli anlar yaşattı.
Festivalin ilk gününde Mela Bedel sahne aldı. 28 Ağustos Cuma günü Retrobüs, 29 Ağustos Cumartesi günü ise Madrigal grubu sevilen eserlerini Pendikliler için seslendirdi.
Festivalin kapanış günü olan 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda ise sanatçı Ahmet Şafak sahneye çıktı. Zafer Bayramı coşkusunun müzikle birleştiği final akşamında vatandaşlar, bayram heyecanını hep birlikte yaşadı.
Dört gün boyunca kahve, kültür, etkinlik ve müziği bir araya getiren Pendik Kahve Festivali, 145 bin ziyaretçiyle bu yıl da yoğun ilgi görerek tamamlandı.



