Dünya
Yayınlanma : 23 Ekim 2025 15:51
Düzenleme : 23 Ekim 2025 15:53

Belçika’da Düğün Konvoyuna Ağır Ceza: Yollar Hepimizin!

Belçika’da Düğün Konvoyuna Ağır Ceza: Yollar Hepimizin!
Belçika’da düğün konvoyu yüzünden trafiği aksatan 18 kişiye ağır cezalar verildi. Davaya bakan hakim, “Bir kutlama, başkalarının hayatını aksatmaya gerekçe olamaz. Yollar kimsenin malı değil.” sözleriyle adeta toplumsal bilinç dersi verdi.

Belçika'da düğün konvoyu ile trafiği aksatan 18 Türk'e 5 yıl boyunca trafikten men ve 2000 Euro para cezası verilmiş, 6 araca da el konulmuş.

Hakimin sözleri tam bir insanlık dersi. Davaya bakan hakimin sözlerine ben de katılıyorum.

"Sadece trafik sıkışıklığına neden olmakla kalmıyorsunuz, aynı zamanda diğer sürücülerin sinirlenmesine yol açıyorsunuz. Davranışınız agresifliğe ve sonucunda ırkçılığın artmasına neden oluyor. Zaten yeterince ırkçı var, buna karşı durmanız gerekiyor... Eğer bir parti yapmak istiyorsanız kafanıza kova bile geçirebilirsiniz ancak yolları, amaçları için kullanılmaya bırakacaksınız.
Yollar hepimize ait ve kimse kendi malı gibi kullanamaz. Yolu tıkarken o esnada hastaneye yetişmeye çalışan birinin vaktini çalmış olabileceğinizi düşündünüz mü? E17 Avrupa'daki en kalabalık otobanlardan biri. Sizin dans edebileceğiniz bir yer değil."

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.