Antony Flew'in ateizmden vazgeçip bir Yaratıcı'yı kabul etme süreci, 20. yüzyıl felsefe tarihinin en çok konuşulan ve tartışılan fikir değişimlerinden biridir.
Ateizmin Öncüsü: İngiliz filozof Antony Flew, 20. yüzyılın ikinci yarısında ateizmin en tanınmış ve üretken savunucularından biriydi. Yazdığı makaleler ve kitaplar akademik dünyada derin izler bıraktı.
Fikir Değişikliği (2004): Flew, 2004 yılında yaptığı bir açıklamayla, 50 yılı aşkın süredir savunduğu ateizmi bıraktığını ve evreni yaratan bir zekanın varlığını kabul ettiğini duyurdu
Değişimin Sebebi: Bu kararda en büyük etkenin modern biyoloji ve DNA araştırmaları olduğunu belirtti. DNA'daki devasa ve kusursuz bilgi kodunun tesadüfen oluşamayacağını, bunun ancak bilinçli bir tasarım eseri olabileceğini savundu.
Temel Slogan: Bu dönüşümü açıklarken kullandığı “Kanıtlar beni nereye götürüyorsa oraya gitmeliyim” (I must follow the evidence wherever it leads) cümlesi ilmi bir dürüstlük ifadesi olarak ün kazandı.
Kitabı: Görüşlerini 2007 yılında yayımlanan "There Is a God" (Bir Tanrı Var) adlı kitabında detaylıca paylaştı.


