Eğitim Haber Girişi : 22 Mart 2024 12:39

Gazi Emekli Deniz Kurmay Yarbay Özhan Bakkalbaşıoğlu'ndan Pendik Lisesi'ne Konferans

Gazi Emekli Deniz Kurmay Yarbay Özhan Bakkalbaşıoğlu'ndan Pendik Lisesi'ne Konferans
Gazi Emekli Deniz Kurmay Yarbay Özhan Bakkalbaşıoğlu'ndan Pendik Lisesi'ne Konferans

Gazi Emekli Deniz Kurmay Yarbay Özhan Bakkalbaşıoğlu, Pendik Lisesi'nde "Kıbrıs Barış Harekatı ve TCG Kocatepe’nin Batışı" konulu bir konferans verdi. Bakkalbaşıoğlu, dönemin tanığı olarak katılımcılara olayları detaylı bir şekilde aktardı ve batan gemide savaş harekat merkezi subayı olarak yaşadığı deneyimleri paylaştı.

 

Konferansta, Bakkalbaşıoğlu'nun dört yıl süren detaylı araştırma sonucunda yazdığı kitaba da değinildi. Bu kitabın, dönemin olaylarını aydınlatıcı bir şekilde içerdiği ve araştırmacılara kaynak olacağı belirtildi.

 

Bakkalbaşıoğlu, Kıbrıs Barış Harekatı'nın stratejik önemini vurgulayarak, harekatın yerli imkanlarla gerçekleştirildiğini ifade etti. Kasımpaşa tersanelerinde üretilen çıkarma gemileri ve palet tank fabrikasından alınan tank motorlarının modifikasyonuyla bu harekatın gerçekleştirildiğini aktardı.

 

Ayrıca, TCG Kocatepe'nin batışıyla ilgili yaşananlar da detaylı bir şekilde konuşuldu. Bakkalbaşıoğlu, geminin batışı sırasında yaşanan koordinasyon eksikliği ve bilgi kirliliği nedeniyle akıl tutulması yaşandığını ve gemilerin kendi uçakları tarafından hedef alındığını açıkladı.

 

Batan gemiden can sallarına binerek günlerce denizde mücadele ettikten sonra yabancı bayraklı gemilerce kurtarılarak vatana dönüş serüvenini de paylaşan Bakkalbaşıoğlu, izleyicilerin ilgisini çekti ve takdirlerini topladı.

 

Lise Müdürü Halil Yıldız da konuşmasında, gazilere verilmesi gereken önemi vurgulayarak katılımcılara teşekkür etti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.