Süreyyapaşa İlkokulu’nda Şiir ve Müzik Dolu Gün

“Mısralar Dile Geldi” temasıyla düzenlenen etkinlikte minik öğrenciler, Türk edebiyatının önemli şairlerinin eserlerini başarıyla seslendirdi. Şiirlerin yanı sıra piyano ve ukulele performanslarıyla da zenginleşen program, izleyenlerden uzun süre alkış aldı.

SALON DOLDU, İLGİ BÜYÜKTÜ

13 Mayıs 2026 Çarşamba günü Süreyyapaşa İlkokulu Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinlikte salon tamamen dolarken, öğrenci velileri ve davetliler programa yoğun ilgi gösterdi. Şiirlerin duygusu, sahne düzeni ve müzik performanslarıyla birleşince ortaya unutulmaz bir atmosfer çıktı.

Programın sahne tasarımı da büyük beğeni topladı. Şiirleri okunan önemli şairlerin fotoğrafları sahnede yer alırken, dekor ve görsel detaylar etkinliğe ayrı bir anlam kattı.  

ONUR KONUĞU: METİN YAZICI

Dinletiye, 1972 Süreyyapaşa İlkokulu mezunu ve Şehrin Şairleri Şiir Grubu Yönetmeni Metin Yazıcı da onur konuğu olarak katıldı. Program sonunda genel bir değerlendirme yapan Yazıcı, şiirin çocukların duygu dünyasındaki önemine dikkat çekti.

Metin Yazıcı ayrıca seslendirdiği iki şiirle programa renk katan isimlerden biri oldu. Etkinlik sonunda Yazıcı, Okul Müdürü Mitat Çakır’a “Kelimeci” adlı şiir kitabını hediye etti.

MÜDÜR MİTAT ÇAKIR’DAN TEŞEKKÜR

Okul Müdürü Mitat Çakır, programın hazırlanmasında emeği geçen öğretmenlere, velilere ve öğrencilere teşekkür ederek, çocukların sanatla iç içe yetişmesinin önemine vurgu yaptı.

EMEĞİ GEÇENLER

Programın hazırlanmasında büyük emek veren isimler arasında Hüseyin Kadıoğlu, OAB Başkanı Ayten Abdurrezzak, Meltem Tuksal, Pınar Alıcı ve Hatice Temel yer aldı.

MİNİK ÖĞRENCİLERDEN BÜYÜK PERFORMANS

Dinletide öğrenciler, Türk edebiyatının güçlü şiirlerini başarılı yorumlarla seslendirdi. Piyano ve ukulele gösterileri de izleyicilerden tam not aldı.

PROGRAMDA OKUNAN ŞİİRLER VE GÖSTERİLER

Melisa Dinler – “İstiklal Marşı” Alya Palitoğlu – “Anne” Amir Dinler – “Benim Güzel Okulum” Ayla Alıcı – “Ihlamurlar Çiçek Açtığı Zaman” Arda Köker – “İstanbul’u Dinliyorum” Dora Eşgin – Piyano Gösterisi Demir Çetin – “Yaz Öğretmenim” Yade Çetin – “Yaz Öğretmenim” İsmail Bayçöl – “Sakarya Türküsü” Işıl Abdurrezzak – “Sessiz Gemi” Zeynep Kılıç – Piyano Gösterisi Berk Erdem – “Mini Mini Çocuk” Asel Gündüz – “Dünyayı Verelim Çocuklara” Demir Eşgin – Ukulele Gösterisi Duha Erden – “Arkadaş” Hamza Uzuner – “Memleket İsterim” Kumsal Doğan – “Dine Oğul” Musa Özyayla – “Bizim Şarkımız” Miraç Girgintaş – “Atatürk Çocukları” Bilal Kurt – “Bayrak” Elisa Şimşek – Piyano Gösterisi Nil Tandoğan – “Ağaç ve Sen” Yiğit Kaya – “Anadolu Sevgisi” Pars Koçer – “Bir Yolcuya” Kemal Bora – “Bayraksız Olamam” Demir Eşgin – “Hayat Bayram Olsa” ve “Aşk İçin” (Piyano)

Şiir, müzik ve sanatın buluştuğu etkinlik; öğrencilerin özgüveni, sahne performansı ve edebiyata olan ilgisiyle izleyenlerin hafızasında güzel bir iz bıraktı.

 

  • 45 / 1 Süreyyapaşa İlkokulu’nda Şiir ve Müzik Dolu Gün 0

  • 45 / 2 Süreyyapaşa İlkokulu’nda Şiir ve Müzik Dolu Gün 1

  • 45 / 3 Süreyyapaşa İlkokulu’nda Şiir ve Müzik Dolu Gün 2

  • 45 / 4 Süreyyapaşa İlkokulu’nda Şiir ve Müzik Dolu Gün 3

  • 45 / 5 Süreyyapaşa İlkokulu’nda Şiir ve Müzik Dolu Gün 4

  • 45 / 6 Süreyyapaşa İlkokulu’nda Şiir ve Müzik Dolu Gün 5

  • 45 / 7 Süreyyapaşa İlkokulu’nda Şiir ve Müzik Dolu Gün 6

  • 45 / 8 Süreyyapaşa İlkokulu’nda Şiir ve Müzik Dolu Gün 7

  • 45 / 9 Süreyyapaşa İlkokulu’nda Şiir ve Müzik Dolu Gün 8

  • 45 / 10 Süreyyapaşa İlkokulu’nda Şiir ve Müzik Dolu Gün 9

  • 45 / 11 Süreyyapaşa İlkokulu’nda Şiir ve Müzik Dolu Gün 10

  • 45 / 12 Süreyyapaşa İlkokulu’nda Şiir ve Müzik Dolu Gün 11

  • 45 / 13 Süreyyapaşa İlkokulu’nda Şiir ve Müzik Dolu Gün 12

  • 45 / 14 Süreyyapaşa İlkokulu’nda Şiir ve Müzik Dolu Gün 13

  • 45 / 15 Süreyyapaşa İlkokulu’nda Şiir ve Müzik Dolu Gün 14

  • 45 / 16 Süreyyapaşa İlkokulu’nda Şiir ve Müzik Dolu Gün 15

  • 45 / 17 Süreyyapaşa İlkokulu’nda Şiir ve Müzik Dolu Gün 16

  • 45 / 18 Süreyyapaşa İlkokulu’nda Şiir ve Müzik Dolu Gün 17

  • 45 / 19 Süreyyapaşa İlkokulu’nda Şiir ve Müzik Dolu Gün 18

  • 45 / 20 Süreyyapaşa İlkokulu’nda Şiir ve Müzik Dolu Gün 19

  • 45 / 21 Süreyyapaşa İlkokulu’nda Şiir ve Müzik Dolu Gün 20

  • 45 / 22 Süreyyapaşa İlkokulu’nda Şiir ve Müzik Dolu Gün 21

  • 45 / 23 Süreyyapaşa İlkokulu’nda Şiir ve Müzik Dolu Gün 22

  • 45 / 24 Süreyyapaşa İlkokulu’nda Şiir ve Müzik Dolu Gün 23

  • 45 / 25 Süreyyapaşa İlkokulu’nda Şiir ve Müzik Dolu Gün 24

  • 45 / 26 Süreyyapaşa İlkokulu’nda Şiir ve Müzik Dolu Gün 25

  • 45 / 27 Süreyyapaşa İlkokulu’nda Şiir ve Müzik Dolu Gün 26

  • 45 / 28 Süreyyapaşa İlkokulu’nda Şiir ve Müzik Dolu Gün 27

  • 45 / 29 Süreyyapaşa İlkokulu’nda Şiir ve Müzik Dolu Gün 28

  • 45 / 30 Süreyyapaşa İlkokulu’nda Şiir ve Müzik Dolu Gün 29

  • 45 / 31 Süreyyapaşa İlkokulu’nda Şiir ve Müzik Dolu Gün 30

  • 45 / 32 Süreyyapaşa İlkokulu’nda Şiir ve Müzik Dolu Gün 31

  • 45 / 33 Süreyyapaşa İlkokulu’nda Şiir ve Müzik Dolu Gün 32

  • 45 / 34 Süreyyapaşa İlkokulu’nda Şiir ve Müzik Dolu Gün 33

  • 45 / 35 Süreyyapaşa İlkokulu’nda Şiir ve Müzik Dolu Gün 34

  • 45 / 36 Süreyyapaşa İlkokulu’nda Şiir ve Müzik Dolu Gün 35

  • 45 / 37 Süreyyapaşa İlkokulu’nda Şiir ve Müzik Dolu Gün 36

  • 45 / 38 Süreyyapaşa İlkokulu’nda Şiir ve Müzik Dolu Gün 37

  • 45 / 39 Süreyyapaşa İlkokulu’nda Şiir ve Müzik Dolu Gün 38

  • 45 / 40 Süreyyapaşa İlkokulu’nda Şiir ve Müzik Dolu Gün 39

  • 45 / 41 Süreyyapaşa İlkokulu’nda Şiir ve Müzik Dolu Gün 40

  • 45 / 42 Süreyyapaşa İlkokulu’nda Şiir ve Müzik Dolu Gün 41

  • 45 / 43 Süreyyapaşa İlkokulu’nda Şiir ve Müzik Dolu Gün 42

  • 45 / 44 Süreyyapaşa İlkokulu’nda Şiir ve Müzik Dolu Gün 43

  • 45 / 45 Süreyyapaşa İlkokulu’nda Şiir ve Müzik Dolu Gün 44

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
Popüler