Eğitim Haber Girişi : 06 Haziran 2024 13:51

Eğitim-Bir-Sen'den Geleneksel Medya Buluşması

Eğitim-Bir-Sen'den Geleneksel Medya Buluşması

Eğitim-Bir-Sen İstanbul 4 Nolu Şube Başkanlığı, geleneksel yıl sonu toplantısında medya mensupları ile bir araya gelerek 2023-2024 eğitim-öğretim yılını değerlendirdi.

 

6 Haziran 2024 Perşembe günü Pendik PenCR Sosyal Tesislerinde düzenlenen toplantı, samimi bir ortamda kahvaltı ile başladı. Organizasyon, kahvaltı sonrası basın açıklamaları ile devam etti.

 

Toplantının açılış ve selamlama konuşmasını Eğitim-Bir-Sen İstanbul 4 Nolu Şube Basın Sorumlusu Emre Şahin yaptı. Şahin'in ardından söz alan Şube Başkanı Bilal Duran, 2023-2024 sezonunu değerlendirerek öğretmenlerin genel istek ve taleplerini dile getirdi.

 

 

Toplantıda, Başkan Bilal Duran ayrıca Türkiye'nin en büyük sivil toplum kuruluşu olmanın verdiği sorumlulukla dünya gündemindeki Filistin-İsrail olaylarına değindi. Müslüman coğrafyaların benzer kaderlere mahkum olduğunu belirterek, eğitim öğretimde net bir duruş sergilenmesi gerektiğini ifade etti.

 

Bir basın mensubunun Pendik'te öğretmenevi olmamasıyla ilgili sorusu üzerine Duran, Pendik, Tuzla, Kartal ve Maltepe bölgelerinde öğretmenevi taleplerinin olduğunu ancak arsa ve mali şartlar nedeniyle yapılamadığını söyledi. Bu konudaki çalışmalarının sürdüğünü de sözlerine ekledi.

 

 

Eğitim-Bir-Sen İstanbul 4 Nolu Şube Başkanlığı, bu tür toplantılarla eğitim sektöründeki gelişmeleri ve sorunları paylaşarak, çözüm yolları aramaya devam edeceğini belirtti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.