Gündem Haber Girişi : 01 Şubat 2024 14:02

DİYARBAKIRLI RAMAZAN HOCA KİMDİR NASIL ÖLDÜRÜLDÜ?

DİYARBAKIRLI RAMAZAN HOCA KİMDİR NASIL ÖLDÜRÜLDÜ?

Kendini İslamiyet’e adamış Diyarbakırlı 46 yaşındaki Ramazan Pişkin, Küçük yaşlardan beri İslam’ı araştırıp dini kitaplar okumuştur. Bir süre sonra çevresinden “Deli” damgası yemeye başladı. Hiç kimseyi umursamayan Ramazan Pişkin, küçük yaşlardan araştırıp öğrendiği bilgileri Ulu Cami’de vatandaşlara anlatmaya başladı.

 

VATANDAŞLARIN SORULARINI KURAN’DAN ÖRNEKLER VEREREK CEVAPLANDIRIYOR

Geçimini mezarlıklarda ağaç budayarak ve tespih ustalarına yardım ederek sağlayan Pişkin, Diyarbakır’ın farklı yerlerinde kadın, erkek, genç, yaşlı herkese İslam’ı anlatarak vatandaşların sorularını Kur’an-ı Kerim’den ayetlerle cevaplandırıyor. Bazı vatandaşlar, Pişkin’ü dinlemek için farklı illerden Diyarbakır’ın yolunu tutuyor. Sur halkı ve esnafı, yetkililerin Pişkin’e yardım edilmesini istiyor.

 

DİYARBAKIRLI RAMAZAN HOCA ÖLDÜRÜLDÜ MÜ?

Sosyal medyada "Diyarbakırlı Ramazan hoca" olarak tanınan Ramazan Pişkin, Fatih'te iş yerinde defalarca bıçaklanarak öldürüldü. Olay, 31 Ocak öğle saatlerinde Cerrahpaşa'daki Ramazan Pişkin'e ait iş yerinde meydana geldi. Pişkin iş yerinde defalarca bıçaklanarak öldürüldü. İhbar sonrası olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Polis kaçan saldırganı arıyor.  

 

İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Fatih'te işlettiği çay ocağında bıçaklanarak öldürülen sosyal medyada "Diyarbakırlı Ramazan Hoca" olarak tanınan Ramazan Pişkin ile ilgili İstanbul Valiliği'nden açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada, "Ramazan Pişkin, 31 Ocak 2024 günü saat 13.50 sıralarında Cerrahpaşa Mahallesi Kocamustafapaşa Caddesi 88 numaralı adreste bulunan ve kendisinin işlettiği çay ocağında, kimliği belirsiz bir şahıs tarafından bıçaklı saldırıya uğramıştır. Göğüs bölgesinden üç bıçak yarası alan ve 112 ekiplerince hastaneye kaldırılan Ramazan Pişkin, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetmiştir" denildi. Açıklamada ayrıca Pişkin'i öldüren şüphelinin yakalanması için başlatılan çalışmaların devam ettiği belirtildi.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.