Gündem Haber Girişi : 24 Ekim 2023 18:11

Dilan Polat’ın Süleyman Soylu videosu gündemde: Süleyman Soylu sorunumu 3 saatte çözdü

Dilan Polat’ın Süleyman Soylu videosu gündemde: Süleyman Soylu sorunumu 3 saatte çözdü

Kara para aklama iddialarıyla hakkında soruşturma açılarak Türkiye’nin gündemine oturan Dilan Polat’ın, eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile ilgili söyledikleri sosyal medyada gündem oldu. Peki, Dilan Polat videoda Süleyman Soylu hakkında ne dedi, Süleyman Soylu Dilan Polat’ın hangi işini çözdü? İşte detaylar…

Dilan Polat’ın, eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan bir konu hakkında ricada bulunduğunu söylediği video ortaya çıktı.

Dilan Polat’ın, eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan bir kez ricada bulunduğunu ve işinin sadece 3 saat içerisinde çözüldüğünü söylediği video sosyal medyada yayıldı.  

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Dilan Polat ve Engin Polat hakkında soruşturma başlatması ve çiftin mal varlıklarına el konulması sonrası ortaya çıkan bir video gündem oldu. Dilan Polat’ın, eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan bir kez ricada bulunduğunu ve işinin sadece 3 saat içerisinde çözüldüğünü söylediği video sosyal medyada yayıldı.  

eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu

DİLAN POLAT, SÜLEYMAN SOYLU’YU ÖVDÜ

Dilan Polat’ın, eski bakan Soylu’ya övgüler dizdiği videoda “Allah başımızdan eksik etmesin öyle bir güzel ilgilenildi ki” dediği duyuldu.

DİLAN POLAT VİDEODA NE DEDİ?

Polat, “Her şey için bakana yazamam. Bayramdan bayrama, kandilden kandile ilk kez o zaman hakkımı kullanıp o zaman istemiştim” ifadelerini kullandı.

Sosyal medyada yaptıkları paylaşımlarla geniş bir takipçi kitlesine sahip olan Dilan Polat ve eşi Engin Polat hakkında, Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi, 213 Sayılı Vergi Usul Kanunu’na muhalefet, 7258 sayılı Kanun’a muhalefet suçlarından soruşturma başlatılmıştı.

Yetkililer daha sonra şüpheliler hakkında Yurt Dışına Çıkış Yasağına ilişkin Adli Kontrol Tedbiri uygulandığını, ayrıca CMK 128. Madde kapsamında şüphelilerin tüm malvarlıklarına el konularak dosya hakkında kısıtlılık kararı verildiğini açıklamıştı.