Gündem Haber Girişi : 22 Nisan 2023 19:05

“Çin-El Salvador ilişkilerini dayanışma, iş birliği ve dostluk olarak tanımlıyor

“Çin-El Salvador ilişkilerini dayanışma, iş birliği ve dostluk olarak tanımlıyor

El Salvador Cumhurbaşkanı Yardımcısı Felix Ulloa, Çin ile El Salvador ortasındaki ikili alakaları dayanışma, iş birliği ve dostluk olarak tanımladıklarını belirtti.

Ulloa, kısa müddet evvel CMG muhabirine verdiği demeçte şunları söyledi:

“Çin ile diplomatik alaka kuran şimdiki devir El Salvador hükümeti olmasa da, şimdiki devir El Salvador hükümeti olarak, biz Çin ile ikili münasebetleri devam ettirip geliştirdik. Bundan büyük memnuniyet duyuyoruz. Zira, biz ikili bağlantılardan fayda gördük. Bu, bizim dost sayımızı artırmak için son derece ülkü bir fırsat. Çin çok uygun bir iş birliği ortağı. Çin, öteden beri bizim gelişmemize takviye sağladı, bu nedenle Çin ile alakaları geliştirmek, global ticaretimizi artırabilecek güzel bir fırsat olacaktır.”

Dönemin El Salvador hükümeti, 21 Ağustos 2018 tarihinde tarihin ve çağın ana eğilimine ayak uydurarak, kıymetli bir karar aldı. Çin Halk Cumhuriyeti’nin Taiwan bölgesiyle kelamda diplomatik münasebetleri keserek, Çin Halk Cumhuriyeti ile resmi diplomatik münasebet kurdu.





El Salvador, Latin Amerika’nın göbeğinde yer alıyor. Maya uygarlığının beşiği olarak bilinen El Salvador, yanardağ ülkesi unvanına sahip ve kahve üretimiyle dünya çapında ün salmış durumda.

Kaynak : Çin Milletlerarası Radyosu

Hibya Haber Ajansı