Gündem Haber Girişi : 23 Ağustos 2023 10:43

Çanakkale Yangının Son Dakika Gelişmeleri

Çanakkale Yangının Son Dakika Gelişmeleri

Çanakkale’de 22 Ağustos Salı günü saat 11.30 sıralarında Merkeze bağlı Kayadere köyü yakınındaki ormanlık alanda yangın çıktı. Orman yangını rüzgarın etkisiyle kısa sürede yayılırken bölgeye yakın yerleşim yerleri de tedbir amaçlı tahliye edildi.

Bölgeye sevk edilen ekipler, alevleri kontrol altına almak için havadan ve karadan çalışmalarını sürdürüyor.

Gündüz havadan ve karadan müdahale edilirken, havanın kararmasıyla birlikte gece görüşlü helikopterlerle müdahale sabaha kadar sürdü. Yangın nedeniyle boşaltılan Yağcılar köyünde birçok ev alevlere teslim olurken, Çanakkale Boğazı çift taraflı deniz ulaşımına kapatıldı.

Bazı hayvanların yangından etkilendiği bölgede, Kayadere köyünden vatandaşların tahliyesi için jandarma ekipleri gözetiminde çalışma yürütüldü. Büyükbaş ve küçükbaş hayvanlar, güvenli alanlara alındı.

Yangın nedeniyle Kayadere, Ulupınar ve Belen köyleri ile Damyeri mevkisinin tedbir amaçlı boşaltılmasının ardından Yağcılar, Aşağıokçular, Kalabaklı, Kızılcaören ve Taşlıtarla köylerinin de tahliye edilmesine karar verildi.

Açıklamada, “Yağcılar, Aşağıokçular, Kalabaklı, Kızılcaören ve Taşlıtarla köyleri tedbir amaçlı boşaltılacak olup vatandaşlarımız Terzioğlu Kız Öğrenci Yurdu’nda misafir edilecektir. Rüzgarın kuvvetli olması sebebiyle yangının büyüme riski olduğundan yangın mahalline yakın civardaki köy ve mahallelerde yaşayan vatandaşlarımızın da teyakkuzda olmaları önemlidir. Orman yangını nedeniyle arazöz ve iş makinelerinin yoğun olarak çalışmasından dolayı vatandaşlarımızın acil durumlar dışında Çanakkale-İzmir yolunu kullanmamaları önemle rica olunur.” ifadesi kullanıldı.