Çamlık Mahallesi’nin marka değerini yükselteceğini ifade eden Muhtar Adayı Abdullah Bingöl; “İnandıklarımı, projelerimi hayata geçiremez ve başarılı olamazsam bu görevi bırakırım. Koltuğa yapışmam” diyor
Çamlık Pendik’in en güzel mahallelerinden biri. Bahçeli evleri, düzenli siteleri, planlı yapılanması ile göz dolduruyor ve bu yüzden de sürekli göç alarak, nüfus olarak da büyüyor. Mahallede yaşayanların kültür düzeyi de oldukça yüksek. İşadamları, eğitimciler, doktor, avukat ve mühendisler mahalle sakinleri arasında yer alıyor.
Çamlık Mahallesi’nde mevcut muhtar da dahil olmak üzere toplam 5 aday mevcut. Her biri yarışı kazanmak iddiasında.
Söz konusu adaylardan Abdullah Bingöl vizyoner bakış açısı ve bugüne kadar ki performansı ile dikkatleri üzerine çekmiş bulunuyor.
Bingöl, adeta bir belediye başkan adayı gibi çalışıyor. Yapacağı hizmetleri projelendirmiş. Entelektüel bir danışma grubundan da destek alarak, Çamlık Mahallesi’ni yaşam kalitesi ile örnek olacak bir mahalle haline dönüştürmek için kolları sıvamış bulunuyor.
Bingöl; “Ben sıradan bir muhtarlık düşünmüyorum. Artı değerler üreterek mahallemizin marka değerini yükseltmek istiyorum” diyor.
Projeleriyle ilgili gazetemize bir değerlendirme yapan Abdullah Bingöl şunları söylüyor: “Muhtarlık siyasi bir konum değildir. Kapısı herkese açıktır ve muhtar da mahallesine hizmet için herkesin kapısını çalabilir. O yüzden ben de, gerek seçilecek belediye başkanımız, gerek kaymakamımız, ilçemizdeki siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum kuruluşları ile yakın temas ve diyalog içinde olacağım.
Eksiklerimizin giderilmesi, ihtiyaçlarımızın karşılanması, mahallenin huzur ve sükuneti, yaşam kalitesini artıracak vizyoner projelerin hayata geçirilmesi noktasında duyarlılık göstermelerini ve desteklerini isteyeceğim.
Örneğin mahallemizde ürünlerin üreticiden tüketiciye doğrudan ulaştırılabildiği ‘organik kapalı bir pazar yeri’ düşünüyorum.
Yine mahallemizde yeni bir ilkokul inşa edilmesi için çalışacağım. Şu anki okulumuzun sınıflarında 40 – 45 öğrencinin eğitim – öğretim görmek zorunda olması, ikinci bir ilkokulu elzem kılıyor.
İnşaat halindeki sağlık ocağımızın bir an evvel hizmete geçirilerek modern bir yapıya sahip olmasını sağlayacağım.
Mahalle sakinlerimizin, bölgemizdeki özel hastanelerden hatırı sayılır indirimler alarak faydalanabilmeleri için ‘Çamlık Sağlık Kart’ projesinin altyapı çalışmalarını tamamlamış durumdayım.
Mahallemizde 80 site ve bunların ayrı ayrı yönetimleri mevcut. Siteler arasında ortak bir üst yönetim de oluşturarak, yaptırım gücümüzü artırmak istiyorum.
Mahalle sakinlerimizin şikayet ve isteklerini 7 gün 24 saat muhtarlığımıza iletebileceği, belediyedeki beyaz masa örneği ‘Alo Çamlık Muhtarlığı’ uygulamasını başlatmak istiyorum.
Semt konağımıza bir kütüphane kazandırmak, anaokuluna giden çocuklarımız için zeka gelişimlerine katkı sağlayacak araç gereçleri temin etmek, özel bir sosyal etkinlik odası kurmak istiyorum.
İş arayanlar ve işverenleri buluşturabilecek bir platform tesis etmeyi hedefliyorum.
Daha bunlar gibi onlarca projem mevcut. Bu projeleri mahalle sakinleri ile karşılıklı görüş alışverişi şeklinde irdeleyerek hayata geçirmek istiyorum.
Muhtarlığa arada bir uğrayan, klasik bir takım işlerle oyalanarak zaman geçiren bir muhtarlık anlayışı bana yeterli gelemez.
Mahalle sakinlerimizden, komşularımdan beni desteklemelerini; daha iyisini yapabileceğime inandığım için istiyorum. İnandıklarımı, projelerimi yerine getiremezsem de, koltuğa yapışmayacağıma ve görevi bırakacağıma söz veriyorum.
Kimdir
1977 Erzurum doğumlu Abdullah Bingöl evli ve 3 çocuklu babasıdır. 15 yıldır Çamlık Mahallesi’nde ikamet eden Bingöl, dış ticaret ve ihracat üzerine üretim ve danışmanlık hizmeti vermektedir. Aydos Evleri Manolya Sitesi’nde 4 yıldan bu yana da yönetim kurulu başkanlığı yapmaktadır.
hayirli uğurlu olsun diyelim apdullah beye
Abdullah Bingöl’e inanıyorum, Söylediklerinin hepsini yapabilmek için elinden geleni yapacaktır. Pendik böyle bir muhtar adayını bugüne kadar görmemiştir. Umut ederim herkes desteğini verir.
Abdullah Bey inşallah muhtar olursunuz.
Abdullah Bingöl’e inanıyorum. Dediğini Yapacaktır. İnşAllah Daha Büyük Mevkiilerde Kendisini Görürüz. İnşAllah Büyük Şehir Belediye Başkanlığında da görürüz.