Siyaset Haber Girişi : 16 Şubat 2024 13:43

Bülent Aydın: Seçim Çantada Keklik Değil

Bülent Aydın: Seçim Çantada Keklik Değil

İlçemizin siyasetteki duayen isimlerinden Bülent Aydın, 31 Mart’ta gerçekleşecek yerel seçimler öncesi Pendik ile ilgili genel bir değerlendirme yaptı.

Siyasi partilerin Pendik’teki adaylarının oldukça güçlü isimlerden oluştuğunu ifade eden Aydın, gazetemize yaptığı değerlendirmede; “Bu seçimler oldukça zorlu geçecek. Kimse için belediye başkanlığını kazanmak ‘çantada keklik’ değil. Zaten böyle bir düşünce ile rehavete kapılmanın sonucu da iyi olmaz…

Geçmişteki oy oranları itibari ile ‘siyasi ligin’ üst sıralarında yarışan partilerin adayları ‘mutlak kazanmak’ iddiasındalar.

Diğer taraftan oy oranları daha düşük partilerin adayları da oy oranlarını artırmayı hedefliyorlar ve sergiledikleri performansı değerlendirdiğimizde bunun mümkün olabileceğini söyleyebiliriz.

Pendik’in en önemli özelliği seçimlerde hep centilmence bir yarışın yaşanıyor olmasıdır. Gözlemlediğim kadarıyla bu dönemde de böyle oluyor. Farklı partilerin adayları katıldıkları müşterek toplantılarda birbirlerine dostça yaklaşıyor hatta birbirlerini onore ediyorlar. Kutuplaşmadan sıkça söz edilen şu dönemde adayların bu tutumu sevindiricidir.

Henüz siyasi partilerin meclis üyesi adayları ilan edilmedi. Meclis üyesi adaylarının niteliği de seçim kaderine etki edecektir. Yine belediye başkan adaylarımızın üretmiş olduğu projeler de seçmenlerin tercihlerini belirlenmesinde rol oynayabilecektir.

Daha sağlıklı bir değerlendirme yapmak için bu kriterlerin de netleşmesini beklemek lazım. Dilerim sonuç ilçemizin için en hayırlısı olur” sözlerine yer verdi.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.