Pendik Gazetesi
Pendik Gazetesi

Bugün Ne Pişirsem? Ne yemek yapsam diyenler için: Kabak Mantısı Tarifi

Her gün bugün ne pişirsem, ne yemek yapsam diye düşünüp duranlar için Kabak Mantısı tarifini sizler için hazırladık.

Kabağı hiç böyle denediniz mi?  Düşük kalorisi, enfes lezzeti, iştah açan görüntüsüyle herkese hitap eden 4 kişilik kabak mantısı tarifi: 

Kabakların dışını çizin ve içini oyun. 2 adet kabak

Kıymaya yenibahar, tuz ve karabiber serpin 5 dakika yoğurun. 150 gram kıyma,  tatlı kaşığı toz yenibahar, Yeteri kadar tuz,  Yeteri kadar toz karabiber

Kabakların içini kıymalı harç ile doldurun. Doldurduğunuz kabakları halka şeklinde dilimleyin. Tencereye kabakları dizin.

Üzerine tuz ve karabiber serpin. Bir parmak sıcak su ekleyin ve pişmeye bırakın. Yeteri kadar tuz,  Yeteri kadar toz karabiber

Tereyağını kızdırın, pul biberini ilave edin. çorba kaşığı tereyağı,  Yeteri kadar pul biber

Haşlanmış kabak mantılarını yoğurt ve tereyağı ile servis edin. Arzu edilen kadar hafif çırpılmış yoğurt

Hazırlanma Süresi: 20 Dakika – Pişirme Süresi: 30 Dakika – Zorluk Seviyesi: Kolay – Kalori: 83,3 k.kal*

 

Bildir
0 Yorum
Inline Feedbacks
Tüm yorumları göster
0
Bu paylaşım hakkında düşüncelerinizi öğrenmek isteriz, lütfen bir yorum yapın.x
()
x