Siyaset Haber Girişi : 14 Şubat 2024 15:29

BBP Adayı Adem Karslı: Şiir Kulübü Kuracağım

BBP Adayı Adem Karslı: Şiir Kulübü Kuracağım

Büyük Birlik Partisi Pendik Belediye Başkan Adayı Adem Karslı beraberinde İl Başkan Yardımcısı Hakan Kılıç ile gazetemize bir ziyaret daha gerçekleştirdi.

BBP ekibini gazetemizin Yazı İşleri Müdürü Metin Yazıcı karşılayarak ağırladı.

Görüşmede seçim gündemi ile ilgili değerlendirmeler yapıldı.  

Eğitimci kimliği ile tanınan BBP Adayı Adem Karslı yaptığı değerlendirmede; “Pendik’in kültür sanat hayatı oldukça tek düze. Hep aynı türden, aynı isimlerden oluşan bir akış var. Bu akış ilçemizin mozaiğine de tam anlamıyla hitap etmiyor. Nasip olur da belediye başkanı seçilirsem bu durumu değiştireceğim. Pendik’in kültür sanat hayatını renklendirecek ve zenginleştirecek birçok projem mevcut.



Bu noktada özellikle gençlere eğilmek, onları önünü açmak, teşvik etmek istiyorum. Örneğin ilk işim belediye bünyesinde bir ‘Şiir Kulübü’ kurmak olacak. Şiire ilgi duyan – yazan – okuyan tüm gençlere kendilerini gösterebilecekleri, potansiyellerini açığa çıkarabilecekleri bir alan oluşturacağım. Kalem tutan ellerden zarar gelmez ve bizim onlara ihtiyacımız var. Her yıl 20 – 30 gencimizin şiir kitabının baskısını belediye olarak karşılayacağım. İnanıyorum ki dev bir nüfusa sahip ilçemizden zaman içerisinde Türkiye ve dünya çapında şairler çıkabilecektir.

Bu konuda vizyoner düşünmek lazım. Bir şehrin tüm kültürel – sanatsal hayatı birkaç koronun varlığından ibaret olamaz. Edebiyatın, musikinin yanı sıra; bale, tiyatro, opera, resim, el sanatları, dans, sinema, okuma grupları ve benzeri alanlarda da aktiviteler düşünmek – planlamak gençleri desteklemek, dolayısıyla ilçedeki yaşam kalitesini daha nitelikli hale getirmek gerekir” dedi.

Kendisi de şiir, edebiyat ve müzik ile yakından ilgili olan BBP Pendik Belediye Başkan Adayı Adem Karslı aynı zamanda 61 ilde faaliyet gösteren Yesevi Kültür Ocakları’nın kurucu başkanlığını yürütmekte. Karslı, Cevizli’de faaliyet gösteren Özel Göktürk Okullarının da yönetim kurulu başkanı.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.