Siyaset Haber Girişi : 17 Mayıs 2024 13:14

Bayram Bekar: İstanbul’daki Başarı Pendik’te Yakalanamadı

Bayram Bekar: İstanbul’daki Başarı Pendik’te Yakalanamadı
CHP Pendik Eski İlçe Başkanı ve İş İnsanı Bayram Bekar yerel basın mensuplarıyla geleneksel olarak organize ettiği kahvaltılı toplantıda bir araya geldi.

Belli aralıklarla gazetecilerle bir araya gelen geçtiğimiz dönem Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Pendik İlçe Başkanı Bayram Bekar, 31 Mart 2024 tarihinde yapılan yerel seçimlerin ardından gazetecilerle yeni bir toplantıda buluştu.

Buluşmanın ana gündemi yerel seçim sonuçlarının değerlendirilmesi oldu.

Ülke gündemi, ekonomik düzensizlik, kayıt dışı göçmen meselesi ve daha pek çok konu hakkında partisinin genel siyasi çizgisinde açıklamalar yapan Bayram Bekar, konu yerel seçimlere geldiğinde çarpıcı söylemlerde bulundu. 
İşte, Bekar'ın seçim sonrası değerlendirmesi: 


İSTANBUL'DAKİ BAŞARIYI PENDİK'TE GÖSTEREMEDİK

Pendik’te İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu 190.139 oy aldı. (%45.44) CHP Pendik Belediye Başkan Adayı Tarık Balyalı ise 179.611 oy aldı. (%42.78)

Büyükşehir belediye başkanlığı için İmamoğlu’na oy veren 10.528 Pendikli seçmen, ilçe belediye başkanlığı için Tarık Balyalı’ya oy vermedi.

Eğer Balyalı, Pendik’te İmamoğlu’nun aldığı oy kadar oy alabilseydi seçimi kazanabilecekti. Zira, AK Parti adayı Ahmet Cin ile CHP adayı Tarık Balyalı arasındaki oy farkı sadece 8.017’ydi. İstanbul’daki başarıyı Pendik’te gösteremedik. Elbette bunun çok yönlü gerekçeleri var. İlçe yönetiminin bu konuda bir analiz yapacağına inanıyorum. 





MERKEZ MAHALLELERDEN BEKLEDİĞİMİZ OY POTANSİYELİNİ YAKALAYAMADIK 

Özellikle Batı, Doğu, Sapanbağları, Yeşilbağlar, Bahçelievler ve Yeni Mahalle gibi Pendik ilçesinin merkezi sayılabilecek mahallelerden beklenilen oy potansiyelini yakalayamadık. 

CHP Pendik Belediye Başkan Adayı Tarık Balyalı seçim çalışmalarında sık sık 'Ben Pendikliyim. Çocukluğum Pendik çarşısında geçti. Merkez İlkokulu’nda, Pendik Lisesi’nde okudum' vurgusu yapmıştı. Buna rağmen ne yazık ki çarşıdan Balyalı’ya beklenilen derecede destek gelmedi. Oysa buralardan alabileceğimiz yüksek oy  rakip aday ile aramızda bulunan az farkın kapanmasına yetebilirdi...  





SORULARA CEVAP VERDİ: 

Toplantıya katılan Pendikli TV Genel Yayın Yönetmeni Samet Övüç’ün 'CHP Pendik örgütü yeteri kadar çalıştı mı?' sorusu üzerine Bayram Bekar, "31 Mart 2024 tarihinde yapılan Mahalli İdareler Genel Seçimi’nde ben de bir CHP’li olarak üstüme düşen sorumlulukları yerine getirdim. Ziyaretlerde bulundum. Sayın Balyalı için oy talep ettim. Özellikle kadın kolumuz ve gençlik kolumuz tüm gayretleriyle çalışmalar yürüttüler. Hepsine teşekkür ediyorum. Burada önemli olan hususlar şunlar: Bu kadar büyük bir seçim ekonomisiyle girilen bir yerel seçimde; doğru kadrolar kuruldu mu, meclis üyeliğinde doğru isimler tercih edildi mi, Pendik’te yaşayan halkın demografik yapısı doğru analiz edilebildi mi?

Pendik’te bilindiği üzere 250 bin Karadenizli seçmen, 50 bine yakın Trabzon asıllı seçmen var. Bunların büyük çoğunluğu da çevresini etkileyebilen insanlar… Acaba CHP Pendik Belediye Meclis Üyesi aday listesinde kaç Karadeniz kökenli aday seçilebilecek sıradaydı, bakabildiniz mi? Ya da demografik yapı yeterince iyi analiz edilebildi mi?” sözlerine yer verdi. 


CHP PENDİK İLÇE BAŞKANI NİYAZİ GÜNERİ GÖREVİNİ BIRAKMALI MI?

Toplantının sonuna doğru Yeni Ses Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fahrettin Uysal; CHP Pendik İlçe Başkanı Niyazi Güneri’nin geçtiğimiz kongrede sarf ettiği, 'Ben siyasi kariyerimde, Pendik Belediyesini kazanmış ilçe başkanı olarak tarihe geçmek isterim. Onun için Pendik Belediyesini kazanamazsak, bir dahaki kongrede aday olmayacağım' sözlerini hatırlatarak  “CHP Pendik İlçe Başkanı Niyazi Güneri görevini bırakmalı mı, istifa etmeli mi?” sorusunu yöneltti. 

Bayram Bekar bu soruya, “Niyazi Bey'in kongrede  böyle bir cümle kurduğunu biliyoruz. Bu söylem, partilileri seçim döneminde motive etmek, seçimi kazanabileceklerine dair inançlarını pekiştirmek amacı ile de gerçekleştirilmiş olabilir. Takdir kendisinin. Biz alınacak her karara saygılı olmak durumundayız” cevabını verdi.

Karşılıklı sohbet ile süren toplantı fotoğraf çekimleri ile son buldu. 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.