Gündem Haber Girişi : 30 Ocak 2024 18:20

Batı Mahallesi Muhtar Adayı Berna Koçhan: Bize Bir ‘Vizyon’ Lazım!

Batı Mahallesi Muhtar Adayı Berna Koçhan: Bize Bir ‘Vizyon’ Lazım!

Berna Koçhan bu dönem Batı Mahallesi Muhtar Adayı olarak oldukça iddialı çıkış yapan isimlerden biri oldu.
 

Özellikle spor kamuoyunun yakından tanıdığı bir isim olan namı değer Ekrem Hoca’nın (Ekrem Koçan) eşi olan Berna Hanım, 1976 Pendik doğumlu ve bir kız bir erkek iki çocuk annesi. Aslen Amasyalı.
 

Yaklaşık 45 yıldır Batı Mahallesi’nde yaşıyor. Halen Çiğdem Sokak’ta ikamet ediyor. İktisat ve Kamu Yönetimi bölümünden Türkiye’nin en başarılı 100 kişisinden biri olarak mezun oldu. 





Bir süre turizm sektöründe çalışan Berna Koçhan şu sıralar ‘ev hanımı’ olarak ailesi ile ilgileniyor.
 

Berna Hanım aynı zamanda sanatsal eğilimleri olan oldukça renkli bir isim. Soroptimistler Derneği’nin düzenlediği ‘sağlıklı çocuklar mutlu yarınlar’ konulu resim yarışmasında Türkiye birincisi oldu.
 

Yürüyüş yapmayı seviyor, hayvansever ve çeşitli yardım kuruluşlarında gönüllü olarak görev alıyor. Bireysel olarak da bu noktada bir hayli aktif. “Kişisel yardımlarımı söylemek istemiyorum. Gösterişe girer” sözleriyle de hassasiyetini açığa çıkarıyor.
 

Koçhan adaylığı ile ilgili olarak gazetemize yaptığı değerlendirmede şunları söylüyor:




DOSTLARIM TEŞVİK ETTİ
 

Ben ve eşim uzun yıllardır bu mahallede yaşadığımızdan dolayı gerek esnaflarımız gerekse de mahalle sakinlerimiz tarafından tanınıyoruz. Allah’a şükür oldukça seviliyoruz da.
 

Muhtarlığa adaylığımı koymamdaki en önemli etken dostlarım. Onların; “Sen bu işi yaparsın”, “Sen bu göreve yakışırsın. Sorumluluk al ve güzel işler başar” sözleriyle harekete geçtim.
 

ALDIKLARIMI VERMEK İSTİYORUM
 

Ben Batı Mahallesi’nin kızıyım. Çocukluğum, okul hayatım, gençliğim, evlilik hayatım, iş hayatım bu mahallede geçti. Bu mahallenin kültürlü – görgülü – nezih insanlarından terbiye aldım. Bugün ne olduysam çoğunu onlara yani mahalle eşrafına borçluyum. Belli bir yaşa – olgunluğa eriştim ve artık ‘verme zamanı’ geldi diye düşünüyorum. Mahallemi, burada yaşayan insanları çok seviyorum. Ve bir şeyler verebileceğime – fark üretebileceğime gerçekten inanmasam aday olmazdım.




BATI BU ŞEHRİN MERKEZİ – MİSAFİR ODASIDIR
 

Batı Mahallesi çarşıyla, esnafıyla, sahiliyle, marinasıyla, parklarıyla, kültür merkezleriyle, kütüphaneleriyle bu şehrin merkezi – misafir odasıdır. İlçemizin her mahallesinden insanlar gerek gezmek – vakit geçirmek gerekse alışveriş için merkeze yani mahallemize geliyorlar. Kartal’dan, Maltepe’den, Gebze’den, Üsküdar’dan hatta başka illerden dahi ziyaretçilerimiz oluyor.  Batı Mahallesi bu anlamda ilçemizin misafir odasıdır ve özel bir konuma – öneme sahiptir.
 

BİZE BİR ‘VİZYON’ LAZIM
 

Hal böyleyken mahallemiz gereken ölçüde – potansiyeline yakışır bir gelişmişlikte değil. Hatta ihmal edilmiş durumda diyebilirim. Alt ve üst yapımız uzun süredir yenilenmedi. Yine aynı şekilde merkezin cazibesini artıracak hemen hiçbir vizyoner yatırım da alabilmiş değiliz.
 

Kanaatimce bu noktada muhtarlık olarak da yaptırımcı bir rol oynamakta zafiyet içindeyiz. Siz kendinize bir misyon - vizyon yüklemez, yetkili mercileri harekete geçiremez; sadece rutin işlerle meşgul olursanız, artı değerler üretemezsiniz.
 

Kısmet olur da muhtar seçilirsem, ben bunu gerçekleştireceğime, mahallemiz için artı değerler üretebileceğime inanıyorum. Mahallemizin gelişimine, yaşam kalitesinin yükselmesine katkı sağlayacak projeler üretip; bu projeleri belediye – kaymakamlık ve ilgili yetkililerle iş birliği içinde hayata geçireceğim.





 

5 YIL SONRA DAHA GELİŞMİŞ BİR MAHALLE OLACAĞIZ
 

Batı Mahallesi son 5 yıl içinde daha ileri gitmedi – gelişmedi aksine yıprandı, yaşlandı, duruldu… Akşam hava kararınca hayat adeta kesintiye uğruyor. Oysa böyle mi olmalıydı! HAYIR!
 

Mahalle sakinlerimiz bu seçimde bana destek verir ve görevlendirirlerse önümüzdeki 5 yıl içerisinde çok daha farklı bir Batı Mahallesi görecekler. Bunun için her türlü potansiyele sahip olduğumuzu düşünüyorum. Tabi ki bu oturmakla ya da sadece temsil makamında kalmakla olmaz. Şu söz kendime rehber edindiğim bir sözdür: ‘Hep aynı şeyleri yaparak – düşünerek farklı sonuçlar üretemezsiniz.’  Ben çok çalışmaya, farklı düşünmeye ve farklı şeyler üretmeye talibim…
 

SORUNLARIMIZI ÇÖZÜP TORUNLARIMIZI SEVİNDİRECEĞİZ
 

Mahallemiz birçok zenginliği içinde barındırmakla birlikte, ciddi sorunlara da ev sahipliği yapıyor. Özellikle çarşıda binaların oldukça eski olması depremde büyük risk oluşturuyor. Kentsel dönüşüm çalışmalarının hızlandırılması için muhtarlık olarak da gerekli girişimleri yapmak ve netice almak zorundayız.
 

Diğer taraftan sahil şeridimiz pek güvenli değil. O güzelim sahilde ailecek rahat dolaşamıyoruz. İçki içenlerin yanı sıra çevre kirliliği de bir sorun. Bu konuya bir el atılmalı…
 

Yine mahallemizin sınırları içerisinde ve tüm Pendik için de önem taşıyan bir devlet hastanemiz mevcut. Fakat bu hastane Anadolu’daki iptidai sağlık ocakları gibi. Bina eski olduğu gibi, hem doktor hem de tıbbi donanım açısından yetersiz. İnanıyorum ki sadece kararlı bir muhtar, gerekli kamuoyunu oluşturup bu meseleyi çoktan çözerdi. Mahallemize 7 yıldızlı otel konforunda bir devlet hastanesi şart. Ve ben muhtar seçilirsem öncelikli işlerimden biri bunun gerçekleştirilmesi için yetkilileri harekete geçirmek olacak.
 

Mahallemizin nüfusu her geçen gün artıyor. Fakat merkezdeki okul sayısı aynı. Sınıflarımız kalabalık. Dolayısıyla her geçen yıl çocuklarımızın eğitim kalitesi düşüyor. Yeni okullar şart.
 

Bazı mahallelerimizde, örneğin Kaynarca’da; içinde bowling salonu, aerobik salonu, basket sahası, yüzme havuzu, kütüphane, bilişim odaları gibi unsurlara sahip ‘Yeni Nesil Yaşam Merkezi’ var. Batı Mahallesi’nde yok! Mahallemize sosyal, kültürel ve sportif anlamda değer katacak tesisler gerekiyor.
 

Yine mahallemizde ikamet eden birçok yaşlı insan var. Bu insanlar nasıl vakit geçirir kimsenin düşündüğü yok. Yaşlılarımıza yönelik, hayatı kolaylaştıran birçok şey yapmak gerekiyor.
 

Daha ele alınması gereken başlıklar var elbet. Ama uzatmayayım. Kısmet olur da muhtar seçilirsem hem sorunlarımızı çözecek hem de torunlarımıza miras kalacak hizmetlerin gerçekleşmesine katkı sağlayacağımı belirterek konuyu bağlayayım.
 

TÜRKİYE’NİN TÜM MUHTARLARINI İNCELİYORUM
 

Özellikle adaylığa karar verdikten sonra neredeyse Türkiye’nin tüm muhtarlarını inceledim. Ne yapmışlar? Neyi güzel yapmışlar diye araştırdım. Bazı örnek hizmetleri de not defterime yazdım. Dersime iyi çalıştığımı,  muhtar seçilirsem; projeler üreten, Türkiye’ye örnek olacak hizmetler gerçekleştiren bir muhtar olacağımı söyleyebilirim.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Av. Selenay ÇİFTÇİ DEMİR 02 Mart 2024 00:52

    Sn. Berna Koçhan hanımı Pendik’li ve Batı mahallesinde ikamet eden biri olarak tanır ve biliriz. Gerçekten başarılı ve azimli bir fıtratı olduğuna şahit olarak çıkmış olduğu Batı mahallesi özelindeki Pendik’e ve Pendik’ lilere hizmet yolunda kendisine başarılar diliyorum. Meselenin muhtar olmaktan çok daha fazlası olduğuna yürekten inandığım çok kıymetli Berna teyzem vizyoner kişiliğinle Batı mahallesi muhtarlığına yeni bir ivme katacağına ve başarılı olacağına yürekten inanıyor seni ve kıymetli aileni şimdiden çok tebrik ediyorum. Av. Selenay ÇİFTÇİ DEMİR

  • Nurten Gülsoy 25 Şubat 2024 13:25

    Projelerinizi beğeniyoruz.size tam destek veriyoruz .yolunuz açık olsun

  • Nurdan Çınarel 21 Şubat 2024 22:45

    Sayın Berna Koçhan desteklerimiz sizinle... Pendiğe yenilikler katıp ileriye taşıyacağınıza inanıyorum.

  • Zeliha erol 21 Şubat 2024 22:37

    Gönülden başarılar diliyorum eminimki cıktığında bu yolda çok başarılı olucaksın❤ desteğimiz seninle

  • Saliha YÜCEL 21 Şubat 2024 22:25

    Çıktığın yolda başarılar dilerim. En güzel şekilde görevini yerine getireceğine gönülden inanıyorum. Senin olduğun yerde; huzur olacak, düzen olacak, birlik beraberlik olacak.

  • Zerrin Çınarel 21 Şubat 2024 22:21

    Üstleneceği bu görevi layıkıyla yerine getireceğinden emin olduğum Berna Hanım'a çıktığı bu yolda başarılar diliyorum...

  • Behzat KOÇHAN 21 Şubat 2024 12:35

    Başarılar diliyorum desteğimiz sizinle

  • Ömer Faruk Çelik 20 Şubat 2024 16:18

    Mahallemizde güzel hizmetlerinizi bekler başarılar dilerim.

  • Tülin Yolgiden 20 Şubat 2024 14:09

    Berna hanım sizinle tanıştığıma çok memnun oldum. Bu güzel düşünceleriniz ve isteklerinizi yüz yüze geldiğimizde de dile getirmiştiniz. Yolunuz bahtınız açık olsun size güveniyoruz. Bu yolda başarılarınız daim olsun.

  • Hürgül Cengiz 20 Şubat 2024 14:01

    Berna hanımı her zaman duyarlı bir insan olarak tanıdım. Zaten muhtar olmamasını rağmen her türlü sıkıntıda kendisine baş vuruyorduk. Sağolsun çözmek için elinden gelen çabayı harcıyordu. O yüzden seve seve oyumuzu vereceğiz.

  • Züleyha Koçhan 20 Şubat 2024 13:46

    Üstlendiğin her sorumluluğu hakkıyla yerine getireceğinden özveriyle bu işi de başaracağından eminiz.Yolun açık olsun. Başarıların daim olsun…

  • Emrah Taşdemir 20 Şubat 2024 13:02

    Berna hanım ve ailesi yıllardır Pendik’te tanınan, sevilen ve toplumsal her türlü olayda ön planda olan vefa sahibi insanlardır. İnşallah sadece muhtarlıkla sınırlı kalmayıp Pendik için çok daha iyi yerlerde görme fırsatımızda olur. Pendik için Pendik’ten birini istiyoruz ve Berna hanımı destekliyoruz. Hayırlı uğurlu olsun

  • Hasan Altıntaş 20 Şubat 2024 12:59

    Doğduğumdan beri pendikdeyim yıllardır bu semtde ikamet etmekteyim yanlışları ve eksikler olan bir mahalle bunları gözetlemiş ve yapıcağını söyleyen bir kadın muhtar adayımız var öncelikle cesaret ve emeğin ötürü kendisine teşekkür ediyorum. Ben size inandım başarıcağınızada canı gönülden inanıyorum. Umarım seçimi başarı ile kazanır ve sözlerinizin arkasında yürürsünüz.

  • Salih K 20 Şubat 2024 12:58

    Çıktığınız hizmet yolunda başarılar diliyorum desteğimiz sizinle

  • Furkan Akkan 20 Şubat 2024 12:57

    Desteğimiz seninle Berna hanım yapacağınız hizmetlerde ve gireceğiniz yarışta başarılar diliyorum

  • ZEYNEP GÜLAY BALCI 04 Şubat 2024 14:26

    SAYIN BERNA KOÇHAN DESTEK BİZDEN HİZMET SENDEN DAHA GÜZEL MAHALLE İÇİN HİZMETTE SINIR TANIMAYAN MUHTAR ADAYIMIZ, ZOR ŞEYDİR İNSAN OLABİLMEK DÜRÜSTLÜK DOĞRULUK İSTER GÜZEL İYİLİK İSTER İÇTENLİK GÜVEN İSTER MERHAMET VİCDAN İSTER ALÇAK GÖNÜLLÜLÜK TEVAZU İSTER HOŞGÖRÜ SAYGI İSTER KENDİNİ BİLMEK HADDİNİ BİLMEK İSTER BUNLARIN HEPSİ VAR ENGELLER SENİ DURDURAMAZ SANA GÜVENİYORUZ YOLUN AÇIK EVETLERİN ÇOOOK OLSUN SAĞLIKLA KAL MUTLU OL .

  • Kenan Birol 31 Ocak 2024 11:08

    Başaracağına inancım sonsuz

  • Elif Demirbaş 30 Ocak 2024 23:00

    Helal olsun arkadaşım sana seninle gurur duyuyoruz