Siyaset Haber Girişi : 16 Nisan 2024 14:04

Aydemir: Pendik’te Seçim AKP’ye Hediye Edildi!

Aydemir: Pendik’te Seçim AKP’ye Hediye Edildi!
Aydemir; “Bu seçim, kazanacağına kendisi bile inanmayan bir aday, sözlerinin ve örgütünün arkasında durmayan bir ilçe başkanı ve yönetimi, örgütü yok sayan aday belirleme yöntemleri ve meclis listesi ile AKP’ye altın tepside sunulan bir seçim olmuştur"

İLÇEMİZİN entelektüel isimlerinden Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Deniz Aydemir gazetemize seçim sonuçlarını değerlendirdi.
 
Kendisi ile geçmişten bu yana röportajlar yaptığımız ve her söyleşisinde ‘ekonomik tabloyu’ işaret ederek AK Parti’nin düşüşe geçeceğini – kaybedeceğini ifade eden Aydemir’in söyledikleri bu sefer tamı tamına gerçekleşmiş görünüyor. 

İşte Deniz Aydemir’in kısa fakat çarpıcı değerlendirmesi: 





“Yerel seçimler hem iktidar partisi hem de CHP için önemli dersler taşıyor. 2019’dan bugüne seçmen sayısı 4 milyon artmasına rağmen kullanılan oy sayısı neredeyse aynı. 

Bu durum, seçmenin siyasete olan güveninin azaldığı anlamına gelir. İktidar partisi kötü ekonomi yönetimi, gelir dağılımındaki uçurumun faturasını ödüyor. Ancak muhalefet yeteri kadar topluma güven vermediği için; iktidar partisine küsen seçmenin muhalefete oy vermek yerine çoğunlukla sandığa gitmemeyi tercih ettiği görülüyor.

Bu kadar kötü yönetilen bir ülkede iktidar partisinin çok daha ciddi miktarda oy kaybetmesi beklenir. Ama bu gerçekleşmedi.

CHP seçimden birinci parti çıkmasına rağmen, hala geniş toplum kitlelerine umut vermekten uzak. Parti yönetimi bunu iyi analiz etmeli ve kendisini iktidara taşıyacak doğru politikaları ve doğru yöntemleri geliştirmelidir. 




Pendik seçimleri maalesef AKP’ye hediye edilmiştir. Bu seçim; kazanacağına kendisi bile inanmayan bir aday, sözlerinin ve örgütünün arkasında durmayan bir ilçe başkanı ve yönetimi, örgütü yok sayan aday belirleme yöntemleri ve meclis listesi ile AKP’ye altın tepside sunulan bir seçim olmuştur.

Demografik olarak Pendik’e benzeyen Çekmeköy, Sancaktepe gibi ilçelerde bile oyumuzu yüzde 30 ve üstünde artırmışken, Pendik’te yalnızca yüzde 10 civarı bir oy artışı olabilmiştir.
Üstelik Türkiye genelinde kullanılan oy sayısı artmadığı halde Pendik’te 23 bin artmıştır.
Bu sonuç, gerek Belediye Başkan adayı için gerek ilçe başkanı ve yönetimi için son derece başarısız bir sonuçtur.

Pendik Belediyesini AKP’ye hediye edenlerin, bunda sorumluluğu bulunanların derhal istifa etmesi ve partinin önünü açması gerekir diye düşüyorum.”

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.