Eğitim Haber Girişi : 18 Aralık 2023 11:01

AÖL sınav yerleri açıklandı mı, sınav giriş belgesi nasıl görüntülenir?

AÖL sınav yerleri açıklandı mı, sınav giriş belgesi nasıl görüntülenir?

Açık Öğretim Lisesi (AÖL) 1. Dönem sın avları için geri sayım sürerken gözler sınav yerleri bilgisine çevrildi. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) AÖL sınav giriş belgeleri için tarih verdi. Peki, AÖL sınav yerleri açıklandı mı, sınav giriş belgesi nasıl görüntülenir?

Sınav için son hazırlıklarını yapan öğrenciler, sınava girecekleri yer bilgisi için MEB'den (Milli Eğitim Bakanlığı) tarafından yapılacak duyuruyu bekliyor.

AÖL sınav takvimi Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğrenciler ler paylaşıldı. Takvime göre, AÖL 1. Dönem sınavları 23-24 Aralık 2023 tarihlerinde yapılacak.

SINAV YERLERİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Açıköğretim Lisesi (AÖL) sınav giriş belgeleri 18 Aralık 2023 tarihinden itibaren erişime açılacak.

AÖL SINAV GİRİŞ BELGESİ NASIL ALINIR?

Öğrenciler fotoğraflı sınav giriş belgelerini T.C. kimlik veya Öğrenci numarası ile https://aolweb.meb.gov.tr/ogrenci_giris.aspx  adresinden giriş yaparak alabilecekler.

Fotoğraflı sınav giriş belgeleri olmayan öğrenciler sınava alınmayacak. Bu durumda olan öğrencilerin mağduriyet yaşamaması için sınav tarihinden önce Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğüne müracaat ederek fotoğrafını bilgi yönetim sistemine yükletmesi gerekmektedir.