Özlenen Nağmeler Korosu Lösemili Çocuklar İçin Sahnedeydi

Koro şefliğini Pekkan Özçilingir’in yaptığı Özlenen Nağmeler Korosu, geçtiğimiz Çarşamba akşamı Lösemili Çocuklar yararına bir konser verdi.

Sunuculunu Berna Biber'in yaptığı, solo performanslardan oluşan konser Pendik Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Yoğun ilgi gösterilen etkinlikte salon doldu.


Koro, izleyicilere unutulmaz bir müzik ziyafeti sunarken aynı zamanda farkındalık yaratmayı amaçladı.


KONSERİN GELİRİ LÖSEV'E


Tamamı gönüllü katılımcılardan oluşan koro üyeleri, konserin gelirini LÖSEV’e bağışladı. Bu yönüyle konser, toplumsal dayanışma ve sosyal sorumluluğun güçlü bir örneği oldu.


 



SOLO PERFORMANSLARLA DUYGU DOLU ANLAR

Etkinlikte tüm eserler solo olarak seslendirildi. Müzikseverler, duygusal ve coşkulu anların iç içe geçtiği gece boyunca Türk sanat müziğinin sevilen eserleriyle buluştu.



Şef Özçilingir’in titiz çalışmasıyla sahnelenen performanslar, büyük beğeni topladı. Özlenen Nağmeler Korosu, hem gönüllerde hem sahnede iz bırakmayı başardı.



Şehrin Şairleri Şiir Grubundan Zeynep Su Berak Behçet Necatigil’in ‘Sevgilerde’ ve Elif Kırnak Can Yücel’in ‘Her şey sende gizli’ şiirlerini okuyarak programa renk katan unsurlar içerisinde yer aldılar.
 

Konser, çiçek takdimi ve fotoğraf çekimleriyle sona erdi.
 

KORİSTLER ŞU İSİMLERDEN OLUŞTU: 
 

Nilgün Tankoş
İlaynaz Ulu
Ercan Eren
Reyhan Özcan 
Kazım Özcan
Pelin Köken
Ercan Karacan
Aysun Biber
Begüm Yıldız
Hatice Çongar
Sebahat Maraş
Aymira Eliz Cengiz





PEKKAN ÖZÇİLİNGİR VE KORO HAKKINDA

Koro Şefi Pekkan Özçilingir İTÜ Türk Müziği Devlet Konservatuvarından mezun oldu.


2017 yılında kurulan koronun hikâyesi 4. sınıfa giden lösemili bir öğrencisinin tedavisi ile başlayarak sosyal bir sorumluluk misyonu da üstlendi.


2022 yılından bu yana Özlenen Nağmeler adı ile solo performanslara yönelen koro faaliyetlerini lösemili çocuklar yararına sürdürüyor.

Koro üyelerinin tamamı Lösev yararına gönüllü çalışanlardan oluşmakta.


 


26.06.2025 12:59:55